Acasa InternationalBasarabia Integrare în UE? R Moldova îşi pregăteşte specialiştii antitero în CSI

Integrare în UE? R Moldova îşi pregăteşte specialiştii antitero în CSI

scris de M.A.
25 afisari

Republica Moldova are o metodă mai ciudată de integrare în UE, via Moscova. În timp ce militarii Armatei Naţionale se pregătesc în România, Germania şi SUA, specialiştii antitero sunt trimişi în CSI.

Integrare în UE? R Moldova îşi pregăteşte specialiştii antitero în CSI

Integrare în UE? R Moldova îşi pregăteşte specialiştii antitero în CSI (foto: sis.md)

Specialiştii antitero din Republica Moldova vor putea beneficia de studii de specialitate în instituţii de învaţământ specializate din CSI. În acest sens, Legislativul de la Chişinău a ratificat un Acord cu ţările CSI, informează Moldpres. Potrivit documentului, specialiştii moldoveni îşi vor putea aprofunda studiile în domeniul combaterii terorismului şi minimalizării consecinţelor acestuia, vor însuşi tactici şi procedee de desfăşurare a măsurilor antiteroriste şi vor face schimb de experienţă cu colegii din alte ţări.

Acordul cu privire la colaborarea în domeniul pregătirii specialiştilor subdiviziunilor antiteroriste în instituţiile de învăţământ ale organelor competente din statele-membre ale Comunităţii Statelor Independente a fost elaborat de Comitetul Executiv al CSI şi are drept scop extinderea şi consolidarea nivelului de cooperare al organelor competente din aceste state. La elaborarea Acordului au fost examinate toate normele de drept internaţional şi legislaţiile ţărilor din CSI, iar studiile vor fi achitate de fiecare ţără în parte în baza bugetelor aprobate de instituţiile specializate.

2 comentarii

Cristian 27-09-2013 - 20:24

aici se vede mana tradatorului de neam si patrie, agentul KGB, expremierul vladimir filat..si al generalului KGB, actualul presedinte timofti…trebuie sa avem mare grija cu acesti tradatori…

Getica 30-09-2013 - 19:54

UE chiar crede ca Republica Moldova , ce a mai ramas din ea ,ca din 5 milioane de locuitori a ramas numai vreo 2 milioane, va scapa vreodata de mana lunaga a KGB ?Unirea cu Romania, daca se va realiza vreodata , va distruge urma de democratie cladita in 24 de ani.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult