Acasa InternationalBasarabia Ipocrizie: Medvedev acuză Moldova că nu are o guvernare eficientă

Ipocrizie: Medvedev acuză Moldova că nu are o guvernare eficientă

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, a declarat miercuri că „problema transnistreană poate fi soluţionată definitiv”, dar că procesul de reglementare a crizei va putea fi reluat doar „după ce Moldova va avea o guvernare eficientă”, dar a uitat să menționeze că anume Federația Rusă a provocat războiul civil, a dus la apariția autoproclamatei ”republici nistrene” și a susținut direct sau indirect partide și forțe ce au dus Republica Moldova în pragul colapsului economic.


Medvedev a mai spus că: ”Țări ca România trebuie să aibă o abordare calmă în problema transnistreană. În caz contrar, administraţia Transnistriei şi oamenii simpli din regiune nu vor accepta procesul de unificare a celor două maluri, scrie ziarul Timpul de la Chişinău.

Şi Chişinăul, şi Tiraspolul au fost gata ca să anjungă la o înţelegere. Acest lucru este posibil, deoarece anterior, am convocat fostul preşedinte moldovean şi conducătorul transnistrean. Ei pot sta la aceeaşi masă, ei pot să discute unul cu altul, deşi, uneori, printre dinţi. Ei sunt în stare să ajungă la o înţelegere”, a declarat Medvedev. Liderul de la Kremlin a făcut aceste declaraţii în cadrul reuniunii „Conferinţei de la München”, care se desfăşoară, în premieră, în Rusia. Acesta este for internaţional care reuneşte oameni politici, diplomaţi, militari, oameni de afaceri şi savanţi din peste 40 de ţări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult