Acasa InternationalBasarabia Iurie Renita, noul ambasador al Republicii Moldova in Romania

Iurie Renita, noul ambasador al Republicii Moldova in Romania

scris de Ziua Veche
2 afisari

Romania a acceptat numirea lui Iurie Renita in functia de ambasador al Republicii Moldova la Bucuresti, scrie agentia Info-Prim Neo. Acum urmeaza sa fie adoptata o decizie de catre Executivul de la Chisinau, procedura ce precede emiterea decretului privind numirea noului ambasador de catre presedintele moldovean Mihai Ghimpu.


Iurie Renita, in varsta de 52 de ani, este de profesie jurnalist si absolvent al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (SNSPA). A activat mai multi ani in cadrul MAE de la Chisinau. De asemenea, a fost reprezentant al Misiunii OSCE in Croatia, iar, in prezent, activeaza in cadrul companiei British American Tobacco – Moldova. Presedintele interimar de la Chisinau, Mihai Ghimpu, anunta in ajunul vizitei sale in Romania propunerea de a-l desemna pe Iurie Renita ambasador, pe care l-a caracterizat drept un bun profesionist, cu experienta.  

 

Republica Moldova nu are ambasador in Romania de la 8 aprilie 2009, cand fosta conducere, in frunte cu Vladimir Voronin, a rechemat-o pe Lidia Gutu, in contextul protestelor de la Chisinau din acea perioada, scrie Agerpres. Tot atunci, Chisinaul l-a declarat persona non-grata pe ambasadorul Filip Teodorescu. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult