Acasa InternationalBasarabia Jerzy Buzek: Moldova e pe drumul cel bun

Jerzy Buzek: Moldova e pe drumul cel bun

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Actiunile Guvernul de la Chisinau indreapta Moldova pe o cale corecta, iar reformele implementate, desi pe alocuri riscante, sunt necesare. De aceasta parere este presedintele Parlamentului European, ex-premierul Poloniei, Jerzy Buzek. “Republica Moldova imi aminteste de tara mea – Polonia, unde, in perioada de pre-aderare, au fost implementate mai multe reforme dure pe interior, care la acel moment nu au fost intelese de popor. Peste doi-trei ani insa acestea au dat un rezultat fantastic si eu personal, care initial eram nepopular, am castigat alegerile europene cu cel mai bun rezultat”, a declarat oficialul, in cadrul intrevederii sale de la Bruxelles cu premierul Vlad Filat, potrivit StireaZilei.md.


Totodata, Jerzy Buzek crede ca visul Republicii Moldova de a se integra in Uniunea Europeana poate fi realizat pas cu pas, prin actiuni concrete. Oficialul european a dat asigurari ca va sprijini in continuare cetatenii acestei tari si va sustine aspiratiile europene ale Republicii Moldova.
In acelasi timp, Buzek a vorbit despre reforma din justitiei si sistemul afacerilor interne, precizand ca aceasta este dificila, dar tipica pentru toate statele care aspira la valorile europene. La final, oficialul a felicitat Moldova cu depasirea recesiunii economice. La randul sau, premierul Vlad Filat a spus ca desi R.M. trece printr-o perioada grea, integrarea europeana este prioritatea noastra si in acest sens se fac toti pasii necesari.  Va asigur ca toate angajamentele asumate de Republica Moldova vor fi indeplinite. Moldova va adera la Uniunea Europeana atunci cand va fi euroconforma si in acest sens se munceste mult”, a spus prim-ministrul. Filat a mentionat ca Guvernul are trasate obiective foarte clare in acest sens cum ar fi semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, obtinerea regimului liberalizat de vize pentru cetatenii moldoveni si semnarea Acordului de comert liber si aprofundat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult