Acasa InternationalBasarabia Joe Biden: O Moldovă de succes va fi în beneficiul SUA

Joe Biden: O Moldovă de succes va fi în beneficiul SUA

scris de M.A.B.
3 afisari

Preşedintele Barack Obama şi eu, dar şi întreg poporul american, am urmărit evoluţiile din ţara dumneavoastră şi am sărbătorit succesele obţinute. Suntem ferm decişi să vă ajutăm în continuare şi susţinem angajamentele faţă de reformele lansate”, a spus vicepreşedintele american Joseph Biden, adresându-se locuitorilor Republicii Moldova aflaţi în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău.

Joe Biden se adreseaza cetatenilor R.Moldova

Joe Biden se adreseaza cetatenilor R.Moldova (gov.md)

Oficialul american a spus că a venit în Republica Moldova pentru a felicita cetăţenii moldoveni cu succesele înregistrate în ultima perioadă, dar şi cu 20 de ani de la obţinerea independenţei. Vicepreşedintele a precizat că reformele demarate de autorităţile de la Chişinău şi succesele obţinute sunt un mesaj puternic pentru milioane de oameni.Referindu-se la conflictul de pe Nistru, Biden a precizat că SUA susţin integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova. Oficialul a specificat că viitorul cetăţenilor din stânga Nistrului este în cadrul Republicii Moldova şi, respectiv, în Comunitatea Europeană. „O Moldovă de succes va fi şi în beneficiul SUA. Sunteţi o ţară mică, dar abordaţi probleme mari. Eu cred în voi şi în liderii ţării voastre. Viitorul frumos este în mâinile voastre. Dumnezeu să binecuvânteze America, Dumnezeu să binecuvânteze Moldova”, a spus, la final, Joseph Biden, dând asigurări că va mai veni în Republica Moldova.

De asemenea, prim-ministrul Vlad Filat a precizat că această zi este una cu adevărat istorică pentru Republica Moldova. „Şi nu spun acest lucru doar pentru că este prima dată când un vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii vine în ţara noastră, ci şi pentru că această vizită vine să confirme transformările pozitive care au avut loc în Republica Moldova„, a precizat Filat. „Ştim cu toţii că Republica Moldova traversează o perioadă de tranziţie, care presupune sacrificii, dar la finalul căreia ne aşteaptă un viitor mai bun pentru cetăţenii noştri. Nu vom reuşi să modernizăm Moldova fără sprijinul poporului şi al partenerilor externi. Iar prezenţa domnului vicepreşedinte Joseph Biden astăzi, la Chişinău, vine să confirme că Republica Moldova este sprijinită la cel mai înalt nivel”, a menţionat Vlad Filat.

Detalii aici

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult