Acasa InternationalBasarabia JURNAL a initiat campania „Vrem TVR1!”

JURNAL a initiat campania „Vrem TVR1!”

scris de Ziua Veche
2 afisari

.“Cu trei ani in urma, autoritatile comuniste au expulzat ilegal postul romanesc de televiziune TVR1 din spatiul audiovizual al R. Moldova, cedand cea de-a doua frecventa de stat unui post de televiziune privat care, nici pana in prezent, nu isi respecta grila de emisie prezentata la CCA”, scrie Jurnal.md.


Pe parcursul acestor trei ani, JURNAL a desfasurat doua campanii de sensibilizare a opiniei publice si a autoritatilor pentru ca postul roman de televiziune sa revina pe ecranele telespectatorilor din R. Moldova. Din pacate, si fosta guvernare, si actuala au ramas surde la apelurile societatii civile. De aceea, JURNAL initiaza o noua campanie in sprijinul revenirii TVR1 pe frecventa a doua de stat de care a fost lipsita in mod ilegal, contiua sursa citata, care precizeaza ca dorinta “oamenilor din intreaga republica” este: “Vrem TVR1 in Republica Moldova!”.

“Majoritatea spun ca vor sa urmareasca din nou postul national din Romania pentru ca vorbim aceeasi limba si avem o istorie comuna cu cei de peste Prut. Programele difuzate de TVR1 erau urmarite de oameni de toate varstele. Majoritate celor intervievati au spus ca prin intermediul acestui post de televiziune aflau noutatile din Romania si Uniunea Europeana”, scrie Jurnal.md.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova a aprobat in 2007 retransmiterea postului de televiziune Antena International pe frecventa retrasa de la TVR 1.Telespectatorii moldoveni asteapta ca emisiunile acestui post sa apara din nou pe micile ecrane. Retransmiterea TVR1 pe teritoriul Republicii Moldova a fost sistata la sfarsitul lunii septembrie 2007 pe motiv ca nu s-a reusit incheierea unui nou contract cu Societatea Romana de Televiziune, iar cel vechi expirase pe 15 iunie 2007. Retransmisia postului public din Romania a mai fost sistata in august 2002, pentru o perioada de aproximativ 7 luni, atunci invocandu-se cauze tehnice si juridice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult