Acasa InternationalBasarabia Jurnalistul transnistrean arestat sub acuzatia de inalta tradare, fortat sa se autodenunte

Jurnalistul transnistrean arestat sub acuzatia de inalta tradare, fortat sa se autodenunte

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Jurnalistul transnistrean Ernest Vardanean, arestat la 7 aprilie sub acuzatia de inalta tradare, a declarat marti seara, intr-o inregistrare difuzata de postul de televiziune local, ca a colaborat cu Serviciul moldovean de informatii, relateaza RIA Novosti.

Vardanean a declarat ca a inceput sa colaboreze cu Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) cu 9 ani in urma, cand studia la o universitate din Chisinau, sub amenintarea ca va fi exmatriculat si ca-i vor fi aplicate rele tratamente lui si viitoarei sale sotii. „Amenintat fiind, am acceptat sa colaborez cu SIS, iar acum inteleg ca am comis o greseala grava”, a subliniat jurnalistul.

Conform spuselor sale, agentii SIS i-ar fi cerut sa adune informatii de la functionari transnistreni, dar si de la reprezentantii misiunilor diplomatice straine acreditate la Chisinau, referitoare la pozitia Occidentului fata de R. Moldova.  El a declarat ca a fost racolat de angajatul SIS Nicolae Botezatu.

De asemenea, Ernest Vardanean a facut apel la tinerii din Transnistria care studiaza la Chisinau sa fie vigilenti, pentru ca se afla in pericol de a fi racolati de SIS. El a afirmat ca nu este dusmanul Transnistriei si nici a conducerii transnistriene, ci este o victima. Pe unul dintre blogurile jurnalistului a fost postata saptamana trecuta o scrisoare semnata de el, in care sustinea ca este supus unor tehnici speciale de tortura, care nu lasa semne, si ca familia sa este amenintata. Prin urmare, el cerea sa nu fie crezut daca se va autodenunta sau va face declaratii compromitatoare la adresa altor persoane. Impotriva lui Ernest Vardanean a fost deschis dosar penal sub acuzatie de inalta tradare, care prevede o pedeapsa cuprinsa intre 12 si 20 de ani de inchisoare.

0 comentariu

Pribeagul 30-11-2010 - 19:46

Niste conducatori fara simtul conducerii considera ca oamenii fac copii pentru ca:

„…mamele aflate în concediu de creştere a copilului să primească timp de un an 85% din salariu, apoi acestea să fie încurajate să se întoarcă la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de încă 12 luni.”

Mai mucala amariti,

mai lasti promisiunile si… pomenile.

Stabiliti o indemnizatie, aceiasi pentru toata lumea sau procent din salariu, si durata concediului de maternitate. Atit. Lasati dracului bonusuri, sporuri, favoruri… O luam iar de la inceput?

De unde sa mai fie bani daca pe linga furturile inimaginabile pe care le faceti mai dati si tot felul de… pomeni. Cine are nevoie de pomenile voastre, nenorocitilor!

Avem nevoie de o administratie corecta! Atit!

Europeanuul 01-12-2010 - 04:08

Dar indemnizatia sa fie fixa, aceeasi pentru toate mamele. Sa se considere acest ajutor ca pe un drept al nou nascutului, fara legatura cu veniturile mamelor.
Femeile care au salariul mare isi pot plati o bona si se pot intoarce la serviciu, daca nu sunt multumite de banii primiti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult