Acasa InternationalBasarabia Kommersant: scoaterea din cursa a lui Voronin avantajeaza pe Lupu si Filat

Kommersant: scoaterea din cursa a lui Voronin avantajeaza pe Lupu si Filat

scris de Ziua Veche
5 afisari

„Ieri, Curtea Constitutionala a interzis ex-presedintelui Vladimir Voronin sa candideze pentru a treia oara la postul de sef la statului. Astfel, comunistii, care constituie una din cele mai puternice forte politice din tara, au fost lipsiti de posibilitatea folosirii celui mai carismatic lider in lupta pentru putere. Acest lucru, insa, mareste sansele de castig a celorlalti candidati, in special, a premierului Vlad Filat si liderului Partidului Democrat, Marian Lupu”, scrie publicatia rusa Kommersant, citata de Unimedia.md.

„Chiar daca comunistii nu au declarat oficial niciodata ca intentioneaza sa inainteze candidatura lui Voronin la postul de presedinte, Alianta a incercat sa se asigure pentru orice eventualitate, in contextul in care liderul comunist si-a pastrat popularitatea”, comenteaza publicatia sesizarea Curtii Constitutionale. „Oricum, este evident ca PCRM va fi nevoit sa caute o alta candidatura pentru fotoliul de presedinte, in contextul in care alegerile prezidentiale ar putea fi combinate cu cele parlamentare”, se mai spune in articol, „deci, candidatul pentru postul de sef al statului va deveni locomotiva intregului partid”. Publicatia remarca ca raportul puterilor se poate schimba, cand va incepe campania electorala „reala”, care va implica metode nu mai putin dure, decat cele din anul trecut.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult