Acasa InternationalBasarabia La peste o luna de la inundatii, Moscova trimite Chisinaului corturi, centrale electrice mobile si barci

La peste o luna de la inundatii, Moscova trimite Chisinaului corturi, centrale electrice mobile si barci

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Un nou convoi cu ajutoare umanitare din Romania a ajuns, joi, in zonele afectate de inundatiile din luna iulie din Republica Moldova. Aproape 200 de tone de grau, faina alba si ulei au fost descarcate in satul Obileni. Produsele vor fi distribuite unui numar de peste 3 mii de familii. Presedintele interimar, Mihai Ghimpu, a spus inca o data ca ajutoarele vin de la oameni pentru oameni, nu de la un lider politic pentru altul, transmite Jurnal.md.


Acesta este al doilea convoi cu ajutoare umanitare trimis de autoritatile de la Bucuresti. Aproape 30 de camioane pline cu materiale de constructie au ajuns in zona sinistrata acum o saptamana. Valoarea totala a sprijinului acordat Republicii Moldova este de 10 milioane de euro. Inundatiile din luna iulie au distrus aproximativ 700 de case din satele Cotu Morii, Obileni, Nemteni si Sarateni. De asemenea, la o luna si jumatate de la inundatii, si Rusia promite un ajutor umanitar in valoare de 1 milion de dolari. Echipamentele au ajuns vineri, cu un avion al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta.Asistenta din partea Rusiei consta in corturi, centrale electrice mobile, barci si seturi de echipamente de salvare. Potrivit oficialilor rusi, Rusia ajuta Moldova conform principiului „sprijin reciproc in relatiile de buna vecinatate”.

Pana in prezent, Republica Moldova a primit ajutor umanitar din partea Romaniei si Georgiei, in urma inundatiilor care au afectat mai multe raioane ale tarii. Bucurestiul a trimis imediat in zonele calamitate tehnica de interventie si personal de specialitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult