Acasa InternationalBasarabia La Ungheni va fi deschis un birou consular al României

La Ungheni va fi deschis un birou consular al României

scris de M.A.B.
10 afisari

Un nou birou consular ar României în Republica Moldova va fi deschis joi, în oraşul Ungheni. Anunţul a fost făcut marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Ungheni - R. Moldova

Ungheni - R. Moldova (foto: euload.com)

La ceremonia de inaugurare a biroului consular va participa şi Teodor Baconschi, ministru al Afacerilor Externe al României, care se va afla într-o vizită de lucru de două zile în R. Moldova. Potrivit lui Leancă, datorită înfiinţării biroului consular la Ungheni, locuitorii oraşului şi cei din împrejurimi vor beneficia de servicii consulare fără a fi nevoie să se deplaseze la distanţe mai mari. Leancă a mai comunicat că săptămâna aceasta miniştrii Agriculturii din cele două state se vor întâlni pentru a discuta proiecte comune, inclusiv în zona Ungheni.

Mai exact, consulatul General al României la Cahul, în parteneriat cu Asociaţia Femeilor de Afaceri „FEMIDA”, centrul Pro-Europa Cahul şi Centrul de Afaceri Cahul organizează, la 27 mai 2011 la Cahul, primul Forum Agricol Transfrontalier România – Republica Moldova. La eveniment vor participa miniştrii agriculturii din România şi Republica Moldova, Valeriu Tabără şi Vasile Bumacov. Obiectivul principal al Forumului este de a contribui la dinamizarea relaţiilor economice dintre cele două state, în domeniul agricol. În cadrul primei părţi a reuniunii, vor fi abordate aspecte cu impact direct asupra dezvoltării economice a sectorului agricol: aplicarea managementului modern în agricultură, asocierea producătorilor în organizaţii profesionale, condiţiile de import-export în UE, cu accent pe standardele fito-sanitare şi de calitate. În partea a doua a zilei, în cadrul Grupurilor de lucru specializate, vor fi discutate problemele specifice domeniilor: viticultură – vinificaţie, legumicultură, pomicultură, zootehnie, apicultură, cereale şi plante tehnice. Dezbaterile vor permite identificarea problemelor comune sau a celor pentru care se pot găsi soluţii prin realizarea de parteneriate şi proiecte cu finanţare europeană. În marja Forumului va avea loc o Expoziţie agricolă, unde vor fi prezentate produse apicole şi agro-alimentare, animaliere, vegetale, fito-sanitare, îngrăşăminte, produse farmaceutice de uz veterinar, ambalaje, instalaţii de răcire. Pregătirea Forumului a beneficiat de sprijinul şi implicarea ministerelor agriculturii din România şi Republica Moldova, autorităţilor locale şi a societăţii civile din raioanele Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Cimişlia, Leova, Taraclia şi din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuză (raioanele Ceadîr-Lunga, Comrat şi Vulcăneşti) şi respectiv, din judeţele Galaţi şi Vaslui. Evenimentul are ca sponsori principali companiile Petrom Moldova şi Mobias Banca, Republica Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult