Acasa InternationalBasarabia Liderii AIE cheama basarabenii la referendum

Liderii AIE cheama basarabenii la referendum

scris de Ziua Veche
0 afisari

.In ultima zi de campanie electorala, vineri, 3 septembrie, liderii Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) au organizat un briefing comun, la care au indemnat cetatenii Republicii Moldova sa voteze pentru modificarea art. 78 din Constitutie la referendumul din 5 septembrie, transmite Radio Vocea Basarabiei.


„Au mai ramas cateva ore si cetatenii vor putea utiliza democratia, puterea poporului. Chemam toti cetatenii Republicii Moldova sa participe la referendum, sa voteze „pentru” ca mai apoi sa putem crea institutiile statului functionabile si sa cream drumul european al Republicii Moldova”, a declarat presedintele interimar Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal. Si premierul Vlad Filat, liderul PLDM, a declarat ca referendumul din 5 septembrie reprezinta viitorul tarii. Printr-un efort comun am ajuns la posibilitatea de a oferi cetatenilor dreptul sa vina la acest referendum si sa voteze „pentru”, a remarcat premierul. Prim-vicepresedintele Parlamentului, Serafim Urecheanu, liderul AMN, a spus ca referendumul va permite depasirea crizei constitutionale si va demonstra alegatorilor ca ei sunt in drept sa voteze orice schimbare. „Va indemn sa fiti disciplinati, sa fiti prezenti la referendum”, a spus Urecheanu, citata de Info-Prim Neo. Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat ca la 5 septembrie cetatenilor le va fi reoferit dreptul sa aleaga direct seful statului. Pe aceasta cale vor di create mecanisme care vor permite sa fie evitate situatii cand Parlamentul nu isi poate indeplini sarcinile. La 5 septembrie in Republica Moldova va avea loc referendumul constitutional la care populatia va raspunde la o singura intrebare: „Sunteti pentru modificarea Constitutiei care sa permita alegerea presedintelui Republicii Moldova de catre intreg poporul?”. Ca rezultatele sa fie valabile la plebiscit trebuie sa participe 1/3 din alegatorii inscrisi in liste.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult