Acasa InternationalBasarabia Liderii din Republica Moldova nu au ajuns la un compromis in privinta Constitutiei

Liderii din Republica Moldova nu au ajuns la un compromis in privinta Constitutiei

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Liderii Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) nu au ajuns la un compromis in ceea ce priveste proiectul noii Constitutii a Moldovei, dupa o intalnire cu usile inchise, desfasurata luni.

Potrivit jurnal.md, daca majoritatea reprezentantilor partidelor din Moldova s-au pronuntat pentru alegerea sefului statului prin vot direct, de catre popor, conform proiectului noii Constitutii, presedintele interimar, Mihai Ghimpu, opteaza pentru alegerea acestuia in Parlament, ca si pana acum. La finalul intrevederii, liderii AIE, care declarau acum doua saptamani ca alegerille anticipate nu vor avea loc, iar Parlamentul isi va duce mandatul la capat, au recunoscut ca respectivele afirmatii au fost pripite. Presedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a precizat ca declaratiile AIE au fost “partial pripite, partial neintelese corect de societate”. La discutii nu a participat nici un reprezentant al Partidului Comunistilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult