Acasa InternationalBasarabia Limbă de stat: Limba română, obligatorie în armata R Moldova

Limbă de stat: Limba română, obligatorie în armata R Moldova

scris de M.A.
6 afisari

16 militari şi funcţionari ai Ministerului Apărării de la Chişinău au primit certificate de absolvire a cursului de studiere a limbii române.

Militari de etnie rusa din Armata Nationala

Militari de etnie rusa din Armata Nationala a R Moldova, absolventi ai cursului de limba romana

„Rezultatele pe care le-au înregistrat cei 16 absolvenţi ai cursului sunt evidente, pentru că dumnealor nu doar înţeleg, dar şi vorbesc în limba de stat. Sperăm ca toţi cei 16 absolvenţi să nu se oprească la performanţele atinse, dar să-şi îmbogăţească vocabularul”, a afirmat locotenent-colonelul Sergiu Voinu, şeful Secţiei politici resurse umane, în cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor.

La rândul său, directorul Centrului lingvistic şi fondatorul cursuluiLimba română în 50 de lecţii”, Andrei Caşenco, a menţionat că cele 50 de lecţii cuprinse în programul de studii oferă studenţilor cunoştinţe în plan gramatical şi lexical. „Programul prevede parcurgerea tuturor temelor gramaticale importante, dar şi studierea lexicului limbii române. Este un program pentru intelectualii ruşi, care durează un an şi jumătate. Acum cei 16 absolvenţi au nevoie de practică de vorbire în limba română”, susţine Caşenco.

Cursul de studierea limbii române a demarat la 10 martie 2010 şi s-a încheiat la 20 iulie 2011, fiind organizat de specialiştii Întreprinderii municipale „Centrul lingvistic” la iniţiativa Ministerului Apărării. Orele de studiu se desfăşoară gratis şi au ca scop perfecţionarea abilităţilor de vorbire a limbii române, facilitarea procesului de comunicare în activitatea cotidiană şi de serviciu, precum şi îmbunătăţirea calităţii perfectării documentelor de serviciu şi a actelor normative, precizează MAp.

1 comentariu

Mihai 25-06-2011 - 21:48

Principalul e sa o ia incetisor cu invatatul l.de stat; ulterior, cu cea de sezut (plecat, ridicat), o fi mai lesne si devin poligloti. Asemenea canducatorilor respublicii. Vedeti bine ca l.romana le sta unora din r.m. in gat. Chiar pt baranii nostri e mult modern sa discute intre ei a lea rusa bre, decat in limba in care i-a facut ( i-a grait) muma-sa. Orice indigen e fericit culmea sa se pronunte tampit in public intr-o alta, decat romana, limba.
Mai multe: juriscult.wordpress.com/2011/05/12/silogismul-limbii-moldovenesti/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult