Acasa InternationalBasarabia Lovitură de stat dejucată în Republica Moldova

Lovitură de stat dejucată în Republica Moldova

scris de M.A.B.
2 afisari

Acţiune de amploare a trupelor speciale din Republica Moldova împotriva unei grupări paramilitare care plănuia un atentat.

Gruparea extremiste Antifa

Gruparea extremiste Antifa

În timpul percheziţiilor din Chişinău şi alte regiuni, oamenii legii au descoperit arme, grenade, sume mari de bani şi planurile clădirilor publice care urmau să fie atacate în preajma alegerilor parlamentare de duminică. 15 membri ai grupări au fost arestaţi.
Trupele speciale au făcut 15 percheziţii la locuinţele membrilor grupării extremiste Antifa. Autorităţile de la Chişinău spun că planul acestora era să preia puterea în Republica Moldova.

„Un anumit grup de persoane, sub pretextul creării unei organizaţii care pledează pentru drepturile omului, are ca scop întreprinderea măsurilor şi acţiunilor de diversiune, de preluare într-o anumită ipostază prin violenţă a conducerii Republicii Moldova”, a declarat procurorul Viorel Morari.

Suspecţii aveau un arsenal periculos. Pistoale cu amortizor, carabine, lansatoare de grenade şi cocteiluri Molotov. Şi planuri amănunţite de acţiune pentru clădirilor publice pe care se pregăteau să le atace.

„Este vorba de documentarea unei grupări criminale care avea intenţia de a destabiliza situaţia în perioada pre-electorală şi postelectorală”, arată coloneul Gheorghe Cavcaliuc.

Poliţiştii din Republica Moldova spun că gruparea Antifa recrutează de regulă tineri săraci, mai ales studenţi, care sunt antrenaţi pentru a lua parte la acţiuni anarhiste. Reporterii de peste Prut scriu că liderii mişcării sunt cunoscuţi pentru legăturile pe care le au cu Moscova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult