Acasa InternationalBasarabia Lupte crâncene la graniţa Ucrainei. O coloană formată din zeci de tancuri și blindate a trecut frontiera

Lupte crâncene la graniţa Ucrainei. O coloană formată din zeci de tancuri și blindate a trecut frontiera

scris de D.S.S.
7 afisari

Autoritățile ucrainene au anunțat luni că o coloană formată din zeci de tancuri și blindate a trecut frontiera dinspre Rusia, în sud, lângă Marea Azov, și că în prezent au loc lupte între acestea și grăniceri ucraineni, informează Unian.ua și AFP.

O coloană de blindate a trecut frontiera dinspre Rusia

O coloană de blindate a trecut frontiera dinspre Rusia

Frontiera ucraineană a fost violată de o coloană formată din mai multe zeci de tancuri și vehicule blindate„, care au intrat pe teritoriul ucrainean pe lângă orașul industrial Mariupol, a precizat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Leonid Matiuhin. „Coloana a fost oprită de grăniceri. Luptele sunt în desfășurare”, a mai spus acesta.

Mariupol, oraș situat pe coasta Mării Azov, în sud-estul Ucrainei, cu circa 500.000 de locuitori, se află la circa 50 de kilometri de frontiera rusă și la 110 kilometri sud de bastionul rebelilor din Donețk. Mariupol este centrul industriei metalurgice ucrainene și sediul celor mai importante uzine din acest sector în estul țării.

Orașul a participat la referendumul din 11 mai în vederea obținerii autonomiei față de Kiev și pentru a se alătura așa-zisei Republici Populare Donețk, autoproclamată de către rebelii ruși, dar a rămas sub controlul forțelor ucrainene. În ciocniri care au avut loc la 9 mai în oraș au murit peste 10 oameni, iar câteva zile mai târziu rebelii proruși au fost respinși.

Ulterior, Mariupol a devenit sediul administrației regionale a regiunii Donețk, subordonată Kievului. Autoritățile regionale au difuzat luni un mesaj menit să calmeze spiritele printre locuitori, în care spuneau că administrația „funcționează normal” și că membrii acesteia nu și-au părăsit posturile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult