Acasa InternationalBasarabia Lupu i-a mulţumit lui Băsescu pentru sprijinul financiar

Lupu i-a mulţumit lui Băsescu pentru sprijinul financiar

scris de D.S.S.
3 afisari

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, i-a mulţumit, joi, preşedintelui Traian Băsescu pentru sprijinul financiar acordat de România ţării sale, spunând că apreciază acest gest cu atât mai mult cu cât a fost făcut „în condiţii extrem de dificile economice„.

Marian Lupu i-a multumit lui Basescu

Marian Lupu i-a multumit lui Basescu

Domnule preşedinte, voi profita de acest prilej pentru a vă mulţumi în mod particular pentru iniţiativa dumneavoastră de acordare a acestui ajutor financiar pentru Republica Moldova (valoare de 100 de milioane de euro, pe o perioadă de patru ani – n.r.). Înţelegem foarte bine că această decizie a fost adoptată în condiţii extrem de dificile economice, în condiţiile de austeritate care au fost determinate de criza economică mondială. Cu atât mai mult, domnule preşedinte, apreciem foarte înalt acest gest care a fost de mare ajutor„, a spus Marian Lupu, la începutul discuţiilor tete-a-tete cu preşedintele Traian Băsescu.

Liderul de la Chişinău a mulţumit de asemenea pentru ajutorul acordat de România în combaterea efectelor inundaţiilor din Republica Moldova.

Vreau să vă zic, cu toată sinceritatea, că fără această asistenţă financiară cred că era să fie aproape misiune imposibilă acea construcţie a caselor pentru sinistraţi şi aş vrea să menţionez, pentru toţi cetăţenii români, gratitudinea şi înalta apreciere a poporului nostru„, a mai spus Lupu.

La rândul său, Traian Băsescu i-a mulţumit lui Marian Lupu că a răspuns invitaţiei de a veni la Bucureşti.

Vă mulţumesc că aţi răspuns invitaţiei mele, domnule preşedinte. Sigur că la ultima întâlnire la nivel de şef de stat s-au pus în aplicare cam toate cele stabilite, fie că vorbim de legea legată de micul trafic de frontieră, de legislaţii bilaterale, de adoptarea legii, de către România şi Republica Moldova, cu privire la ajutorul nerambursabil şi multe altele. Important este acum să valorificăm cu prioritate ajutorul nerambursabil pentru Republica Moldova, prin proiecte fezabile şi aprobate după standardele europene. Sper ca guvernele celor două ţări să reacţioneze rapid„, a spus Băsescu.

Preşedintele Lupu s-a declarat „mai mult ca sigur” că în cursul vizitei sale se va pune în discuţie colaborarea strategică dintre cele două ţări şi vor fi „trasate anumite traiectorii pentru consolidarea şi diversificarea acestei colaborări„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult