Acasa InternationalBasarabia M. Ghimpu: Sau promovam politicile pe care ne axam, sau ne jucam de-a alegerile

M. Ghimpu: Sau promovam politicile pe care ne axam, sau ne jucam de-a alegerile

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Criza prin care trece Republica Moldova este constitutionala, iar dizolvarea Parlamentului si alegerile anticipate sunt o problema politica, a spus presedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu. “Rezolvarea acestei probleme ne-ar permite sau promovarea politicilor pe care ne-am propus sa ne axam, sau sa ne jucam de-a alegerile” a afirmat joi presedintele Ghimpu intr-o conferinta de presa, potrivit Jurnal.md.


Sunt omul care constientizeaza doua lucruri: criza in care se afla R. Moldova este constitutionala, dar dizolvarea Parlamentului si alegerile anticipate sunt o problema politica”, a afirmat Mihai Ghimpu in cadrul unei conferinte de presa. Rugat sa comenteze discutiile din interiorul tarii, dar si din afara, privind data alegerilor anticipate, presedintele a spus: “E bine in colhoz, dar e mai bine in casa ta, unde iei singur decizii”. Legat de pozitia Partidului Democrat, care a declarat la inceputul saptamanii ca alegerile parlamentare anticipate trebuie sa aiba loc in toamna 2010, Mihai Ghimpu a spus ca unii zic da, altii ba, dar pana la decizia finala mai este, potrivit aceleiasi surse.

La inceputul acestei saptamani, reprezentantii PDM au declarat ca, dupa 16 iunie, actualul Parlament al Moldovei va fi dizolvat, iar alegerile anticipate urmeaza sa aiba loc intr-un termen rezonabil. PDM a specificat ca sintagma “termen rezonabil” presupune o perioada de timp de cateva saptamani sau luni, si in nici un caz ani. “Alegerile parlamentare sunt inevitabile si ele vor avea loc in aceasta toamna” – este pozitia PDM, anuntata la inceputul saptamanii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult