Acasa InternationalBasarabia MAE: Elita de la Chişinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România

MAE: Elita de la Chişinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România

scris de M.A.
23 afisari

Elita de la Chişinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România şi în alte state din UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

MAE: Elita de la Chişinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România

MAE: Elita de la Chişinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a primit luni, 20 mai, un grup de tineri reprezentând Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România, organizaţie ce reuneşte 14 asociaţii ale studenţilor şi elevilor din Republica Moldova, aflaţi la studii în România. Aceştia s-au întâlnit şi cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.

Răspunzând întrebărilor, ministrul Titus Corlăţean a amintit rolul esenţial care revine tinerei generaţii şi viitoarelor elite în ce priveşte transformarea democratică a statului şi susţinerea aspiraţiilor de libertate, prosperitate şi progres. A adresat, în acest context, tinerilor prezenţi la întâlnire un îndemn la implicare activă în direcţia dezvoltării şi modernizării de ansamblu a societăţii şi a împlinirii destinului european al Republicii Moldova: „Republica Moldova are, în mod firesc, nevoie de o elită nouă. Voi, cei care beneficiaţi de burse de studiu în România şi alte ţări europene, trebuie să fiţi parte a ei.”

În dialogul cu tinerii, ministrul a evidenţiat liniile tradiţionale ale politicii României faţă de Republica Moldova, fondate pe valorile spirituale şi culturale comune şi pe sprijinirea aspiraţiilor de integrare europeană ale statului vecin. „România susţine toate proiectele care pot contribui la dezvoltarea societăţii, la consolidarea democraţiei şi a statului de drept, la asigurarea liberei circulaţii în spaţiul UE şi la creşterea bunăstării, în beneficiul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a accentuat şeful diplomaţiei române., potrivit MAE.

Ministrul Titus Corlăţean a arătat că evoluţiile din ultimele luni de la Chişinău pun forţele politice pro-europene în faţa unor decizii importante pentru cursul viitor al relaţiei Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. „Păstrăm convingerea că aceste forţe vor găsi calea reconcilierii şi îşi vor asuma responsabilităţile ce le revin”, a subliniat ministrul.

8 comentarii

Tache 21-05-2013 - 08:01

Dacii se vor intoarce inapoi, din Danemarca, unde au fost exilati, indiferent ce spune negroteiul din poza. Observati fluierul tipic, care vesteste aceasta minune.

http://www.youtube.com/watch?v=k59E7T0H-Us

ian 21-05-2013 - 17:06

Dupa „speciile” rare din „elita” parlamentara si europarlamentara a RO (nu vreau sa dau nume) – nu cred ca RO e țară cea mai indicata pentru a educa elite pentru alte tari. Neajunsurile esențiale ale celor scoliti in RO e viziunea duplicitara fata de valorile si standardele europene, nihilismul juridic, egocentrismul naționalist din dictaturile de trista amintire, pecetea SMECHERISMULUI de la opinca pana la vladica – oricand si oriune, in toate domeniile. Nu e nevoie de mari studii ca sa simți nesinceritatea si intențiile ce neaparat se vor a fi „șmecherești”, de multe ori antidemocratice, DISCRIMINATORII, mai ales cand e vorba de R.Moldova si de moldovenii basarabeni.

pathfinder 23-05-2013 - 14:19

Hmmmm.
O postare total antiromaneasca mai mult decat falsa.
Acuma, ca sa fiu putin rau, probabil asta e lumea in care se invarte si asa simte lucrurile.

Din ce parte a tarii numita Romania zici ca esti nenea Ian? (daca tot te dai asa expert in realitati romanesti…)

casandra negara 23-05-2013 - 01:24

II avem D-le cu studii in Romania:Filat,Lupu….nici n-am putut visa la ceva mai bun!!!

pathfinder 23-05-2013 - 14:31

Buna ziua d-na/d-soara Casandra si bine ai venit pe forum.

Daca tot i-ai amintit pe Filat si Lupu, sa vedem si ce background „romanesc” au:

1. Vlad Filat: intai a facut armata la sovietici in Simferopol si Sevastopol, dupa aia a studiat la Chisinau si intr-adevar la Iasi. Nimic de zis aici. Pacat insa ca si-a facut studiile in Regat si nu in Transilvania sau Bucovina.

2. Marian Lupu: fiul lui Ilie Ion Lupu activist comunist care a militat pentru legalizarea Partidului Comunist dupa caderea Uniunii Sovietice, a studiat in Chisinau si Moscova (aici a obtinut si doctoratul) dupa care a avut niste mici aventuri cu Fondul Monetar si World Trade Organization.
Intrebare: Unde vezi matale studii in Romania ale agentului Lupu???

Si daca tot te plangi de astia cu studii in Romania, ce zici de Dorin Chirtoaca?

Lupu M. 23-05-2013 - 12:14

Pot sa va asigur ca multi dintre tinerii cu studii in RM sint mai competenti decit cei cu studii in Romania. In RM tot mai multi oameni renunta la aspiratiile integrarii europene, ceea ce este corect!

pathfinder 23-05-2013 - 14:32

Buna gluma!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS