Acasa InternationalBasarabia MAE pledează pentru acordarea unei perspective europene clare R Moldova

MAE pledează pentru acordarea unei perspective europene clare R Moldova

scris de M.A.
8 afisari

Titus Corlăţean a pledat, în cadrul unei reuniuni în Lituania, pentru acordarea unei perspective europene clare Republicii Moldova şi altor parteneri ai Uniunii Europene.

Moldova si UE

MAE pledează pentru acordarea unei perspective europene clare R Moldova

În marja reuniunii informale „Snow Meeting”, desfăşurată în perioada 10-11 ianuarie, la Trakai, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a susţinut intervenţii în cadrul panelurilor pe temele „Europa şi Eurasia”, respectiv „Viitorul Summit privind Parteneriatul Estic” de la Vilnius.

Referindu-se la evoluţiile geopolitice actuale, demnitarul român a pledat pentru acordarea unei perspective europene clare Republicii Moldova şi altor parteneri europeni, care respectă cerinţele UE. În acest context, Corlăţean a precizat că România se pronunţă pentru încheierea de acorduri de asociere cu Republica Moldova, precum şi cu Georgia şi Ucraina.

Ministrul de externe a subliniat că „este nevoie de o abordare strategică a Parteneriatului Estic, însoţită de măsuri de sprijin”, evocând în acest sens proiectul românesc de finalizare a interconectorului de gaze Iaşi-Ungheni. S-a conturat concluzia că R. Moldova poate fi considerată „povestea de succes” a Parteneriatului Estic, ceea ce justifică aşteptările privind un rezultat pozitiv în cadrul summitului care se va desfăşura la Vilnius în toamna acestui an.

Potrivit comunicatului MAE, reuniunea informală de la Trakai a constituit un bun prilej pentru conturarea unora dintre temele care se vor regăsi pe agenda Summitului privind Parteneriatul Estic ce va fi organizat de viitoarea Preşedinţie lituaniană a Consiliului UE.

1 comentariu

razvan 12-01-2013 - 19:24

Iata cateva site de stiri din CHISINAU : unimedia, jurnal tv, publika tv, news.yam, inprofunzime, ziarul timpul, ziarulde garda, noi.mdd, consiliul unirii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult