Acasa InternationalBasarabia Marea Britanie ofera R.Moldova 1,75 milioane de euro pentru dezvoltare regionala

Marea Britanie ofera R.Moldova 1,75 milioane de euro pentru dezvoltare regionala

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Prim-ministrul, Vlad Filat, si Ambasadorul britanic in Republica Moldova, Keith Shannon, au semnat miercuri Memorandumul de intelegere in domeniul dezvoltarii regionale, transmite Moldpres. In conformitate cu Memorandumul de intelegere dintre Departamentul pentru Dezvoltare Internationala al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (DFID) si Guvernul Republicii Moldova privind Suportul Bugetar pentru Dezvoltarea Regionala, Guvernul Marii Britanii va oferi Republicii Moldova pana la 1,5 milioane de lire sterline (aproximativ 1,75 milioane euro), care vor fi directionate catre Fondul National pentru Dezvoltare Regionala pentru sustinerea proiectelor din prima runda de selectare a propunerilor de proiecte initiata in mai 2010 de catre cele trei Agentii noi de Dezvoltare Regionala.


Proiectele selectate vor acoperi domenii de importanta majora pentru dezvoltarea comunitatilor sarace, asa ca reabilitarea infrastructurii fizice, sustinerea dezvoltarii businessului privat si a sectorului economic, precum si cresterea potentialului turistic si cel ce tine de protectia mediului inconjurator. Ambasadorul Keith Shannon a precizat ca suportul direct la buget complementeaza programul de cooperare tehnica al DFID in domeniul dezvoltarii regionale, implementat in comun cu Agentia Suedeza pentru Dezvoltare Internationala (SIDA). Programul, cu valoarea totala de 2,9 milioane de lire sterline (aproximativ 3,4 milioane euro), a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a oferi asistenta Guvernului Republicii Moldova in crearea unui cadrul institutional in domeniul dezvoltarii regionale similar cu cel din multe state ale Uniunii Europene. „Asistenta oferita de Departamentul pentru Dezvoltare Internationala (DFID) in domeniul dezvoltarii regionale in Republica Moldova, vine sa asiste Guvernul Republicii Moldova in elaborarea si implementarea politicilor inovative in domeniul dezvoltarii regionale, si are drept scop promovarea cresterii economice si reducerea saraciei si a inegalitatii in Moldova, in conformitate cu cele mai bune practici europene,” a spus prim-ministrul, mentionand importanta sustinerii dezvoltarii regionale, tinand cont de faptul ca Republica Moldova este o tara unde 70% din populatia saraca locuieste in regiunile rurale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult