Acasa InternationalBasarabia Marian Lupu: Chisinaul este obligat sa aiba relatii bune cu Moscova

Marian Lupu: Chisinaul este obligat sa aiba relatii bune cu Moscova

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Republica Moldova are nevoie de o relatie consensuala cu Rusia, nu una conflictuala, a declarat vineri, la Chisinau, presedintele PDM, Marian Lupu, unul dintre cei patru lideri ai Aliantei pentru Integrare Europeana, falata la guvernare. Potrivit liderului democrat, orice politician moldovean care sustine altceva, nu intelege sau nu vrea sa inteleaga interesul national al Republicii Moldova, transmite Info-Prim Neo, citata de Radio Vocea Basarabiei.


Marian Lupu a facut aceste declaratii in cadrul unui briefing de presa sustinut la intoarcerea de la Moscova, unde a semnat un acord de cooperare cu partidul „Rusia Unita”, condus de premierul rus Vladimir Putin. „Geografic, politic, economic, Chisinaul este obligat sa aiba relatii bune cu Moscova”, declarat Lupu.  „S-a vorbit prea mult si neproductiv doar despre teme precum problema transnistreana sau despre iluzia unificarii cu Romania, dar s-a uitat de partea economica si pragmatica a politicii externe”, a declarat Marian Lupu.

Presedintele PDM a mai spus ca Republica Moldova este pe cont propriu si nu mai poate astepta ajutor din afara. „Ce facem? Asteptam ca Traian Basescu sa isi refaca capitalul de incredere in Romania pentru a veni apoi in ajutorul nostru? Asteptam ca europenii sa inteleaga ca suntem importanti la granita de est a Uniunii Europene, asteptam ca rusii sa aduca bani in Republica Moldova fara ca nimeni sa le propuna ceva concret? Nimic din aceasta nu se va intampla daca noi nu devenim pragmatici”, a conchis Marian Lupu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult