Acasa InternationalBasarabia Marian Lupu vine în România la sfârşitul lunii

Marian Lupu vine în România la sfârşitul lunii

scris de M.A.
4 afisari

Preşedintele parlamentului de la Chişinău, Marian Lupu, care asigură şi interimatul la preşedinţia Republicii Moldova, va efectua o vizită oficială în România în perioada 28-29 aprilie.

Marian Lupu

Marian Lupu (Foto: Moldpres)

Anunţul a fost făcut vineri de serviciul de presă al parlamentului de la Chişinău. Marian Lupu vizitează România exact la un an de la vizita oficială a predecesorului său, Mihai Ghimpu.De asemenea, Marian Lupu va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 9-13 aprilie, la invitaţia Preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek. În acest context, Marian Lupu va participa la Reuniunea Forului Parlamentar al Comunităţii Democraţiilor şi va rosti un discurs despre valorificarea oportunităţilor Parteneriatului Estic şi cooperarea interparlamentară.

Marian Lupu urmează să participe la Bruxelles la Reuniunea de constituire a Adunării Parlamentare EURONEST, programată pentru începutul lunii mai. Delegaţia Parlamentului European la Adunarea Parlamentară EURONEST reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic, politică lansată de Uniunea Europeană pentru a-şi apropia vecinii din est şi, respectiv, de a sprijini, inclusiv prin resurse financiare, eforturile acestora pentru implementarea reformelor politice, economice şi sociale. În perioada 7-8 mai, Preşedintele Marian Lupu va efectua o vizită de lucru la Istanbul, la invitaţia Preşedintelui Republicii Turcia. În context, Marian Lupu va participa la Forul parlamentar, organizat de Uniunea Interparlamentară şi Marea Adunare Naţională a Turciei, cu sprijinul ONU.

Preşedintele Marian Lupu urmează să participe la Sankt-Petersburg la şedinţa Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre CSI, în perioada 15-17 mai. Marian Lupu va participa şi la Summit-ul şefilor de state din Europa Centrală şi de Sud-Est, care se va desfăşura la Varşovia, la sfârşitul lunii mai.Totodată, la începutul lunii iunie, Preşedintele va participa la manifestările organizate de autorităţile italiene cu ocazia celebrării a 150 de ani de la fondarea Statului Italian. Preşedintele Marian Lupu urmează să participe la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care va avea loc în perioada 29 iunie – 1 iulie în Muntenegru şi la care vor fi discutate ultimele evoluţii politice şi economice în Europa de Sud-Est, precum şi aspecte din procesul realizării parcursului de integrare europeană a statelor participante.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult