Acasa InternationalBasarabia Măsuri speciale pentru vizita lui Joe Biden la Chişinău

Măsuri speciale pentru vizita lui Joe Biden la Chişinău

scris de M.A.B.
3 afisari

Pentru asigurarea securităţii vicepreşedintelui american Joseph Biden – aşteptat pe 11 martie la Chişinău – de către Ministerul Afacerilor Interne, în conlucrare cu Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, au fost planificate şi sunt realizate măsuri de prevenire şi contracarare a posibilelor încălcări ale ordinii de drept şi altor acţiuni ilegale, care “ar periclita buna desfăşurare a programului oficial şi ar ştirbi imaginea Republicii Moldova pe plan internaţional”.

Coloana SPPS

foto: spps.md

Marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o conferinţă de presă privind măsurile de securitate întreprinse în timpul vizitei în Republica Moldova a vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii. La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Igor Bodorin.

Roibu a declarat că, în comun cu SPPS, s-a elaborat schema dislocării forţelor şi mijloacelor de asigurare a ordinii şi securităţii publice pe traseele de deplasare a delegaţiei oficiale şi a locurilor de desfăşurare a întâlnirilor de lucru, inclusiv la obiectivele Aeroportului Internaţional Chişinău.

În consecinţă, au fost luate măsuri privind inspectarea calitativă a fondului locativ şi a tuturor obiectivelor (blocurilor locative, întreprinderilor, organizaţiilor, unităţilor comerciale, podurilor, trecerilor subterane), amplasate pe o rază de 50 metri în apropierea traseelor de deplasare a delegaţiei oficiale, cu studierea minuţioasă a căilor de acces, sensibilizarea cetăţenilor privind modul de comportare în timpul deplasării delegaţiilor, etc. Potrivit oficialului moldovean, concomitent, sunt întreprinse măsuri de verificare a tuturor posesorilor de arme, domiciliaţi sau aflaţi la serviciu în zonele adiacente traseelor de deplasare şi obiectivelor care urmează a fi vizitate de către delegaţia oficială. Astfel, s-a solicitat depozitarea armelor în seifuri, cu sigilarea lor ulterioară. Tuturor deţinătorilor de arme se recomandă ca, în ziua de 11 martie 2011, să nu poarte sau transporte armele individuale şi muniţiile aferente, în zona centrală a Chişinăului, unde vor fi amplasate multiple patrule poliţieneşti.

Potrivit directorului Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Igor Bodorin, zona cu restricţii deosebite va fi scuarul Teatrului naţional de operă şi balet, unde va avea loc prezentarea discursului vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden. În acest sens, accesul cetăţenilor în scuar va fi precedat de multiple controale cu mijloace speciale.

De asemenea, conducătorii auto au fost informaţi în legătură cu restricţionarea circulaţiei pe rutele de deplasare a delegaţiei oficiale. Astfel, în preajma Palatului Republicii şi Reşedinţei Preşedintelui Republicii Moldova, circulaţia va fi limitată, iar pe bulevardul. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni şi Sfatul Ţării, circulaţia rutieră va fi sistată temporar.

Alexei Roibu si Igor Bodorin

foto: mai.gov.md

Conducătorilor auto li se recomandă să nu parcheze autovehiculele pe traseele de deplasare şi în vecinătatea obiectivelor, care vor fi vizitate de către delegaţia oficială, precum şi să îndeplinească, întocmai, indicaţiile agenţilor poliţiei rutiere. Regimul de activitate a transportului public de călători, inclusiv şi itinerarele de deplasare a transportului redirecţionat, va fi stabilit printr-o dispoziţie a Primăriei municipiului Chişinău. Conducătorii auto sunt rugaţi să se abţină de la deplasarea cu automobilele personale în zona din centrul oraşului şi să aibă o atitudine tolerantă faţă de posibilele dificultăţi apărute în circulaţie.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Igor Bodorin, au adresat un apel către populaţie, rugând-o să colaboreze cu organele de menţinere a securităţii şi a ordinii publice, menţionând că vor fi profund recunoscători pentru orice informaţie şi colaborare pentru asigurarea bunei desfăşurări a evenimentului.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult