Acasa InternationalBasarabia UPDATE McCain: Să nu lăsăm Moldova să se întoarcă în întuneric

UPDATE McCain: Să nu lăsăm Moldova să se întoarcă în întuneric

scris de M.A.
1 afisari

UPDATE 12.15:„E foarte regretabil şi deplasat când unii demnitari de talie mondială, prin ingerinţe nepoliticoase încearcă să reanimeze în secolul XXI retorica ‘războiului rece’, o retorică a urii şi a dezbinării, printr-un limbaj de propagandă, a comentat, pe blogul său, deputatul comunist Igor Dodon declaraţia republicanului John McCain. „Să înţelegem, domnule McCain, că, în viziunea dvs., în Republica Moldova forţele luminii sunt ‘reformatorii democraţi’, chiar dacă ei încalcă Constituţia statului, iar forţele întunericului sunt ‘comuniştii’, care reprezintă peste 40% din societate, dar care, chipurile, ‘doresc să arunce ţara înapoi în întuneric’?, se întreabă Dodon.

Deputatul comunist se arată „revoltat şi deranjat de ingerinţele nepoliticoase ale acestui demnitar de peste mări şi ţări, care vorbeşte cu acel limbaj înfiorător, propriu propagandei din perioada ‘războiului rece’, încercând să sperie lumea cu duşmani interni şi externi”. „Sperăm, că în Statele Unite există suficienţi demnitari, de cel mai înalt rang, care vor şti să privească înţelept şi obiectiv la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, nu prin optica clişeelor, ci prin cea a corectitudinii şi a democraţiei nedisimulate”, conchide Dodon, potrivit Unimedia.

Fostul contracandicat al lui Barack Obama la preşedinţia SUA, senatorul american John McCain, susţine cu fermitate reformele democratice în Republica Moldova şi eforturile sale de excludere de sub incidenţa amendamentului Jackson-Vanik.


John McCain

foto: topnews.in


„Când vedem o Moldovă mică, guvernată în sfârşit de reformatori democraţi, dar încă luptând contra forţelor interne şi externe, care doresc să arunce ţara înapoi în întuneric, trebuie să recunoaştem că lupta lor nu este diferită de cea a Europei de Vest de după Război. Acum, trebuie să facem tot ce stă în puterea noastră ca să înclinăm această balanţă spre libertate, începând cu Congresul de abrogare a amendamentului Jackson-Vanik pentru Republica Moldova„, a declarat John McCain în discursul său din cadrul Consiliului Atlantic annual, transmite Unimedia.

„Scopul nostru este să îmbunătăţim Europa, odată şi pentru întotdeauna, să realizăm visul european, ca ea să fie cu adevărat integră, liberă şi paşnică”, a mai spus senatorul american. „Aflându-ne în Europa sau în altă parte, scopul solidarităţii noastre este să devenim mai mult decât simpli martori. Trebuie s-o susţinem nu doar prin discursuri solidare, dar şi să demonstrăm solidaritatea în fapte şi în acţiuni”, a mai spus McCain.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult