Acasa InternationalBasarabia Merkel: Cetăţenii RMoldova, într-o ţară unită. Federalizare?

Merkel: Cetăţenii RMoldova, într-o ţară unită. Federalizare?

scris de M.A.
2 afisari

„Noi înţelegem situaţia Moldovei, deoarece Germania a fost afectată de scindare. Ne bucurăm mult că, în luna iunie, vor fi reluate negocierile în formatul 5+2, cu participarea tuturor părţilor implicate”, a spus joi Angela Merkel, în timpul întâlnirii de la Berlin cu premierul Vlad Filat.

Vlad Filat si Angela Merkel (foto gov.md)

Vlad Filat si Angela Merkel (foto: gov.md)

Angela Merkel a declarat că destinul Republicii Moldova este marcat de conflictul transnistrean, iar soluţia care va fi identificată trebuie să asigure o viaţă mai bună tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, într-o ţară unită. De asemenea, cancelarul german a precizat că, în discuţiile purtate cu preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a pledat pentru accelerarea procesului de identificare a unei soluţii care să conducă la reintegrarea Republicii Moldova.

Angela Merkel a precizat că Uniunea Europeană poartă răspundere pentru identificarea unei soluţii a conflictului transnistrean. Referindu-se la Parteneriatul Estic, Angela Merkel a spus că la finele lunii septembrie, Preşedinţia polonă a UE va organiza un summit al Parteneriatului Estic, iar Germania va depune toate eforturile pentru ca Moldova să fie pe agenda discuţiilor.

Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit cancelarului german pentru atitudinea pe care o are faţă de R. Moldova, precizând că Germania joacă un rol important în parcursul european al Chişinăului şi în cea ce ţine de “reintegrarea RM”. „Mizăm că în iunie vor fi reluate negocierile în formatul 5+2 pentru identificarea unei soluţii viabile şi durabile pentru problema transnistreană”, a spus Filat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult