Acasa InternationalBasarabia Mesaj pe un TAB al Armatei Române din Afganistan: Basarabia Pământ Românesc

Mesaj pe un TAB al Armatei Române din Afganistan: Basarabia Pământ Românesc

scris de Ziua Veche
4 afisari

.“Mesajul campaniei noastre a ajuns chiar şi în cele mai îndepărtate şi mai toride colţuri ale lumii. Un soldat român care a fost în vara aceasta în misiune în Afganistan ne-a trimis o poză în care apare bannerul Basarabia Pământ Românesc afisat pe un transportor blindat din teatrul de operaţii. Îi mulţumim pentru entuziasmul de care a dat dovadă şi le dorim tuturor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii NATO misiune usoară şi să se întoarcă acasă cu bine”, scrie Romanism.net.


Militarul român a trimis şi un mesaj:

 

Firesc este să spunem că basarabenii sunt români si că nu există graniţă pe Prut. Firesc este să trăim în orase libere în care să vorbim limba română pe stradă şi în şcoli, în care monumentele din parcuri să fie statui ale scriitorilor nostri, şi în care să existe libertate de expresie. Nefireştii sunt aia care se chinuie să ne schimbe limba, ne pun tancuri pe stradă cu titlu de monumente, ne arestează fară motiv oamenii de pe stradă şi îi omoară în bătaie la sectie, ne ţin trupe de ocupaţie pe teritoriul nostru. Misterioase sunt căile Domnului… libertatea, chiar sub regim de ocupaţie, este o stare a spiritului nostru. Ţara lui Andrei Ivantoc nu cunoaşte graniţe, limba lui Eminescu o vorbim noi toţi, iar iubirea despre care au cântat soţii Ion şi Doina Aldea Teodorovici va dăinui în inimile noastre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult