Acasa InternationalBasarabia Mihai Ghimpu, la „Turn-2010”

Mihai Ghimpu, la „Turn-2010”

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Comandant Suprem al Fortelor Armate, a urmarit vineri actiunile efectivului Armatei Nationale, implicat in exercitiul de comandament si stat major „Turn-2010”, care se desfasoara la Centrul de instruire Bulboaca. Mihai Ghimpu a apreciat pregatirea profesionala a efectivului, demonstrata in cadrul fazei practice a exercitiului, finalizata cu trageri de lupta, mentionand ca militarii au demonstrat o buna inchegare a subdiviziunilor antrenate in aplicatii, iar statele majore – profesionalism la dirijarea trupelor. „Prestatia militarilor in cadrul acestor exercitii ne demonstreaza ca programul de pregatire profesionala a militarilor este unul bine chibzuit si corespunde exigentelor timpului”, a mentionat Ghimpu.


In timpul aflarii la Centrul de instruire Bulboaca, Presedintele Mihai Ghimpu s-a familiarizat si cu procesul de instruire a contingentului de militari, care urmeaza a fi detasat in Fortele de mentinere a pacii din Zona de securitate, amplasata in raioanele de est ale Republicii Moldova.

Comandamentul Forte Terestre al Armatei Nationale a desfasurat aplicatia de comandament si stat major pe harti, cu comandamentul Brigazii 2 si Batalionul cu Destinatie Speciala, in perioada 28 septembrie-1 octombrie, curent, la Baza de instruire militara Bulboaca. Potrivit generalul de brigada Igor Cutie, Comandantul Comandamentului Forte Terestre, scopul aplicatiei este antrenarea comandantilor, personalului din statele majore si compartimente in aplicarea regulamentelor privind organizarea procesului de planificare a actiunilor cu unitatile subordonate, testarea si evaluarea eficientei procedurilor de comanda, cooperare si control, etc. La exercitiul „TURN-2010” au participat circa 430 de militari din Brigada de infanterie „Stefan cel Mare”, batalionul cu destinatie speciala „Fulger”, militari din Comandamentul Forte Terestre. Totodata, a fost antrenate circa 50 de unitati de tehnica (BMD, BTRD, MTLB), armamentul usor de infanterie si instalatii de artilerie (20 unitati), aruncatoarele de mine de calibru 82 mm si tunurile de pe masinile de lupta. Dupa o pauza de 13 ani s-a efectuat trageri din sistemul de artilerie autopropulsata „NONA” calibru 120 mm.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult