Acasa InternationalBasarabia Mihai Ghimpu: Nu voi permite instaurarea haosului in Republica Moldova

Mihai Ghimpu: Nu voi permite instaurarea haosului in Republica Moldova

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat miercuri seara ca va examina posibilitatea dizolvarii Parlamentului in functie de rezultatele refrendumului. „Nu voi permite instaurarea haosului in Republica Moldova”, a spus Mihai Ghimpu, precizand ca doar alegerea presedintelui tarii va permite depasirea crizei constitutionale si sociale”, a spus Ghimpu in cadrul programului „Politica in direct” de la Moldova 1, transmite Radio Vocea Basarabiei.


Intrebat cand, totusi, are de gand sa ia decizia de dizolvare a legislativului, Mihai Ghimpu a spus ca nu stie. Presedintele a mai declarat ca desi are o intelegere cu liderii AIE si cu organizatiile internationale ca alegeri parlamentare si prezidentiale trebuie sa aiba loc in toamna acestui an, Mihai Ghimpu a spus ca dizolvarea legislativului depinde de rezultatul referendumului constitutional din 5 septembrie De asemenea, in timpul unui interviu acordat Radio Europa Libera, Mihai Ghimpu a subliniat ca, prin pozitia privind referendumul din 5 septembrie, PCRM lucreaza de fapt in favoarea sa. „Am sa va surprind cu un lucru, pe care am sa-l spun: comunistii cand spun – nu iesiti la referendum, de fapt lucreaza pentru Ghimpu. Chiar va spun sincer. Deci, daca referendumul nu are loc, adica rezultatul, atunci cine ramane presedinte? Sigur ca eu. Fiindca daca eu nu dizolv Parlamentul, eu raman presedinte interimar. Mare politica fac comunistii astia! Asa cum nu l-au votat pe Lupu si am devenit presedinte interimar datorita lor, asa si acuma fac o politica foarte proasta. Ei din contra, daca vor sa scape, ca nu le place Ghimpu, trebuie sa spuna: iesiti oameni buni la referendum, sa alegem presedinte, sa scapam de Ghimpu.”

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult