Acasa InternationalBasarabia Mihai Ghimpu: Reunirea se poate produce si in cadrul UE si in afara ei

Mihai Ghimpu: Reunirea se poate produce si in cadrul UE si in afara ei

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Reunirea Romaniei cu R.Moldova se poate produce si in cadrul Uniunii Europene si in afara ei, considera presedintele Parlamentului de la Chisinau.


De asemenea, a
legerile anticipate in Republica Moldova ar insemna sfarsitul Aliantei pentru Integrarea Europeana si, mult mai important, o stopare a reformelor economice, crede presedintele interimar Mihai Ghimpu. Intr-un interviu acordat HotNews.ro, el spune ca nu-si doreste o confruntare cu Comisia de la Venetia, privind opinia acesteia referitor la modalitatea de schimbare a Constitutiei, insa nu vede rostul „jocului de-a politica” prin alegeri anticipate. In ceea ce priveste scaderea Partidului Liberal in sondaje, Ghimpu crede ca este cauzata de romanismul declarat al partidului.

Aderarea Republicii Moldova in UE rezolva doar o singura problema: dispare hotarul intre noi si Romania, dar exista doua state, care au aceeasi piata, intre care exista libera circulatie. Unirea este altceva, este o problema pe care n-o poti realiza cu minciuna sau cu bata. Asta trebuie cetatenii sa inteleaga. Si daca vor vrea, n-o sa-i opreasca absolut nimeni sa se uneasca. Vom vedea, avem experienta celor doua Germanii”, a spus presedintele interimar al R.Moldova.

Reunirea se poate produce si in cadrul UE, si in afara ei. Poate cand vor vedea cetatenii ca intr-un an, doi, trei patru ca Uniunea Europeana e departe, se vor gandi ca mai bine devenim membri ai UE asa cum scriu unii politologi rusi, unindu-se cu Romania. Cetatenii analizeaza si, daca intr-o zi va exista un partid care sa vina cu un program care sa sustina unirea si cetatenii vor vota, atunci gata. In acest moment nu avem aceasta prioritate, prioritatea noastra a fost sa debarcam comunistii”, a incheiat Mihai Ghimpu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS