Acasa InternationalBasarabia Mihai Ghimpu: Tratatul cu România este neconstituţional

Mihai Ghimpu: Tratatul cu România este neconstituţional

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Preşedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat marţi că premierul Vlad Filat nu a avut mandatul necesar pentru a semna Tratatul privind regimul de frontieră cu România, semnat recent la Bucureşti, transmite Stireazilei.md.


Ghimpu a calificat acordul drept unul ilegal şi neconstituţional, astfel încât ar putea să nu fie ratificat în viitorul Parlament. „Eu nu am ştiut despre acest acord. Ministerul de Externe nu m-a informat, deşi aşa se cuvine. Nici Filat. El trebuia să discute cu mine şi nu invers”, a declarat supărat Mihai Ghimpu. „Nu sunt supărat pe Filat, eu sunt preşedinte şi eu sunt primul care răspunde de respectarea Constituţie. Vlad Filat şi ministrul de Externe, Iurie Leancă, se cred atotputernici, atunci când şi-au atribuit responsabilitatea semnării acestui document cu partea română”, a mai declarat Ghimpu. „Atât timp cât documentul nu a fost ratificat de Parlament, eu nu pot să-l atac la Curtea Constituţională”, a precizat preşedintele Parlamentului. Ghimpu a precizat că nu contestă textul tratatului în fond, ci gestul lui Filat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult