Acasa InternationalBasarabia Mihai Ghimpu: Turismul moldovenesc trebuie inclus în circuitele turistice regionale din România şi Ucraina

Mihai Ghimpu: Turismul moldovenesc trebuie inclus în circuitele turistice regionale din România şi Ucraina

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Turismul este un domeniu foarte important pentru Republica Moldova, dar din motivul unor politici proaste, promovate de fosta guvernare, inclusiv lipsa unui program strategic de dezvoltare durabilă a acestei ramuri, noi astăzi, practic, trebuie să începem totul de la zero.


Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în cadrul manifestărilor organizate de Agenţia Turismului cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului, relatează Moldpres. „Evenimentul de astăzi, la care participă 46 de agenţii de turism, 16 complexe hoteliere şi 7 consilii raionale, demonstrează că noua conducere a Agenţiei Turismului a început implementarea unor proiecte, care urmează să redreseze situaţia în domeniul respectiv, să transforme Republica Moldova într-o destinaţie turistică atrăgătoare pentru cetăţenii din diferite state ale lumii”, a accentuat Mihai Ghimpu în adresarea sa către participanţii la manifestare.

În opinia şefului statului, Republica Moldova este un plai foarte frumos, care are o istorie foarte veche şi interesantă prin existenţa unor monumente unice pentru civilizaţia mondială. Potrivit lui Mihai Ghimpu, în scopul dezvoltării turismului în Republica Moldova, pe lîngă programele naţionale, e nevoie de a include turismul moldovenesc în circuitele turistice regionale din România şi Ucraina.

Ludmila Dumitraş, director general al Agenţiei Turismului, a menţionat că instituţia pe care o conduce, consideră ecoturismul şi turismul rural ca fiind formele prioritare ale acestei industrii în ţara noastră. „Dezvoltarea turismului rural constituie nu numai un aport considerabil la relansarea localităţilor din zonele respective, dar şi o cale de a familiariza cetăţenii altor state cu cultura noastră, obiceiurile şi modul de viaţă, cu meşteşugurile şi locurile istorice”, a accentuat Dumitraş.

În cadrul activităţilor organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului a fost lansată prima ediţie a ghidului „Moldova turistică”, care include informaţii despre toate agenţiile de turism, traseele turistice existente, locurile istorice, bucătăria naţională, serviciile hoteliere etc. „Elaborarea şi lansarea acestui ghid ne va permite mai eficient să colaborăm cu partenerii din alte state, oferindu-le o amplă informaţie despre Republica Moldova şi potenţialul ei turistic”, a menţionat Dumitraş.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult