Acasa InternationalBasarabia Mii de persoane la mitingul pentru unirea Basarabiei cu România

Mii de persoane la mitingul pentru unirea Basarabiei cu România

scris de B.C.R
21 afisari

Mii de persoane participă duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru unirea Basarabiei cu România, care a început în Piaţa Victoriei şi are ca punct final Palatul Parlamentului, unde ar urma să fie desfăşurat un steag tricolor de peste 1.000 de metri pătraţi.

Mii de persoane la mitingul pentru unirea Basarabiei cu România

Mii de persoane la mitingul pentru unirea Basarabiei cu România

Participanţii, printre care se numără şi zeci de cetăţeni moldoveni, au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje printre care „Vrem Unirea” şi „Sângele apă nu se face. Unire!”.

Ei scandează „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti”, „Doar o ţară am, pe care o iubesc, Basarabia, pământ românesc”, „Vrem frăţie, prin unire, pe vecie” şi „Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară”.

Reprezentanţii organizatorului principal al marşului – Platforma Civică Acţiunea 2012 – spun că destinaţia marşului, respectiv Palatul Parlamentului, a fost aleasă întrucât la această instituţie „va intra în dezbatere legea pentru apropierea celor două state româneşti, semnată de peste 117.000 de români”.

Potrivit organizatorilor, evenimente similare au loc duminică la Paris, Roma, Barcelona şi New York, la iniţiativa comunităţilor de români şi moldoveni care lucrează în străinătate.

6 comentarii

andii 20-10-2013 - 21:22

unimedia, noi.mdd, publika tv, ziarul timpul, ziarul de garda, news.yam.md

IngerAlbastru 20-10-2013 - 21:32

Foarte interesant ca basarabienii vor sa se uneasca cu romanii, chiar ma surprinde ca azi noapte la party au venit si romani in 3 grupuri diferite si NU discutau DELOC intre ei dar nici cu altii. Au venit ca voiau sa danseze si sa manance bine si ieftin … n-am idee cine erau dar cunosteau vorbele la cantecele tiganesti, ca au fost onorati si cu muzica romaneasca daca au venit in numar mare la bal.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-10-2013 - 22:22

Like’S !
+ Tzagani (dupa ce se desinfecteaza la orificiu bukal

CONGO 20-10-2013 - 22:26

Dar daca astia vor sa profite de gaze de sist? Ca basarabenii nu au nici macar cianura, e antichimici rau de tot!

Paul din Ohio 21-10-2013 - 03:08

Vad ca numai la Chisinau nu au avut loc asemenea mitinguri! Romania trebuie sa fie precauta in aceasta privinta. Daca basarabenii nu vor unirea atunci este clar ca nu trebuie sa aiba loc. Dupa parerea mea, o unire cu o populatie de etnie asumata INCERTA ar fi foarte periculoasa pentru tara noastra.

IngerAlbastru 21-10-2013 - 05:09

Florin Piersic unde marşaluieşte pentru unire??? la Cluj sau la Bucuresti … sau-i neutru in politica. Pocaitii la noi n-au organizat nimic!!! Cei care au vrut au mers la unguri sa bea si sa se distreze … nici nu primeau permis pentru asa ceva ca cetatenii americani nu se baga in afacerile strainilor, iar ilegalii n-au drepturi deloc ca sint adunate … 🙁

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult