Acasa InternationalBasarabia Militarii din stanga Prutului, pregatiti la standarde NATO de militari ai SUA

Militarii din stanga Prutului, pregatiti la standarde NATO de militari ai SUA

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.O companie de infanterie motorizata a Batalionului 22 de Mentinere a Pacii si o grupa de genisti militari din componenta Batalionului Geniu „Codru”, din cadrul Armatei Nationale, vor fi pregatite, timp de 12 zile, pentru a indeplini standardele NATO.


Programat sa se desfasoare in perioada 16-27 august, la Baza militara de instruire Bulboaca, exercitiul „Scutul Pacii 2010” presupune mobilizarea a peste 100 de militari, iar subunitatile de infanterie si geniu vor executa in total 35 de situatii tactice de mentinere a pacii la sase locuri de instruire. „Pacificatorii” vor indeplini misiuni de patrulare in zona de responsabilitate, evacuare medicala, escortarea tehnicii in coloana, paza obiectivelor strategice si interventii in situatii de atac, desfasurarea cordonului si scotocirea, precum si asigurarea regimului la punctul de control si trecere.

 „Pentru a perfectiona instruirea efectivului Armatei Nationale, in cadrul exercitiului ‘Scutul Pacii 2010’, un grup de militari americani vor impartasi cunostintele lor in domeniul operatiunilor de mentinere a pacii. Militarii din componenta trupelor terestre ale Garzii Nationale din Carolina de Nord vor asista subunitatile Armatei Nationale prin consilierea si utilizarea celor mai bune practici din teatrele de operatii”, transmite Minsterul Apararii.

Procesul de evaluare operationala a Armatei Nationale conform standardelor NATO a inceput in anul 2007. Exercitiul „Scutul Pacii 2010” reprezinta cea de-a treia faza a acestui proces, iar evaluarea finala este planificata anul viitor. In cazul in care evaluarea va fi pozitiva, Armata Nationala va dispune de o companie de infanterie certificata pentru indeplinirea operatiunilor de mentinere a pacii sub egida NATO.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult