Acasa InternationalBasarabia UPDATE: Miting pro-democratic la Chişinău

UPDATE: Miting pro-democratic la Chişinău

scris de Ziua Veche
4 afisari

Mitingul pentru continuarea Alianţei pentru Integrare Europeană de la Chişinău s-a încheiat fără incidente, transmite Unimedia. La această întrunire au participat aproape 4.000 de oameni conform organizatorilor. Mesajul mitingului a fost că o eventulă alianţă PD cu PCRM nu va respecta rezultatul votului cetăţenilor, şi nu va fi în interesul naţional al RM, de asemenea această alianţă nu va fi una reprezentativă la nivel naţional.
Presa rusă vede anti-rusisme

„În faţa Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău s-au adunat câteva mii de oameni. Ei pledează contra revenirii la putere a Partidului Comuniştilor şi pentru formarea în parlament a coaliţiei liberal-democrate”, scrie corespondentul site-ului rus gazeta.ru, care titrează că la Chişinău are loc un protest anti-rusesc, transmite Unimedia. Potivit sursei, evenimentul a fost organizat de către candidatul la funcţia de deputat din partea Partidului Liberal, Valeriu Saharneanu, consilierul prim-ministrului Tudor Darie, reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor, organizaţii pro-româneşti şi activişti ai partidelor politice. „În mulţime au fluturat drapele româneşti, iar în rândul protestatarilor au fost observaţi membri ai Frontului Popular. Pe lângă discursuri şi declaraţii politice, protestatarii se pronunţă pentru protejarea limbii române şi a poporul român contra invaziei ruseşti. De la tribună se aud lozinci anti-ruseşti, legate de vizita recentă la Chişinău a şefului administraţiei prezidenţiale de la Moscova, Serghei Narîşkin”, mai scrie aceeaşi sursă.

Miting pro Alianţa pentru Integrare Europeană

Forumul Civic Pro Europa de la Chişinău organizează duminică un miting de sensibilizare a societăţii şi a liderilor Partidului Liberal Democrat, Partidului Democrat şi Partidului Liberal privind necesitatea constituirii alianţei de guvernare de centru-dreapta. „Suntem îngrijoraţi de negocierile care se duc acum dintre PDM şi PCRM. Noi dorim să atragem atenţia partidelor asupra necesităţii continuării activităţii Alianţei pentru Integrare Europeană”, a declarat pentru Info-Prim Neo Roman Mihaeş, secretarul Forumului. Mitingul este anunţat pentru ora 12.00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

Potrivit fondatorilor Forumului civic “Pro Europa”, doar prin refacerea Alianţei pentru Integrare Europeană, în formula PLDM – PDM – PL, pot fi continuate activităţile de integrare europeană a Republicii Moldova, dar şi de modernizare a ţării. Secretarul Forumului, a spus că la miting sunt aşteptaţi şi liderii celor trei partide pentru a informa alegătorii despre tonalitatea şi mersul discuţiilor purtate până în acest moment. Forumul civic “Pro Europa” este o uniune a organizaţiilor neguvernamentale, personalităţi din diverse domenii, cultură, artă etc., care declară că susţin procesul integrării europene, democratizării şi modernizării Republicii Moldova. Forumul este prezidat de Val Butnaru, preşedintele Jurnal Trust Media.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult