Acasa InternationalBasarabia UPDATE. Moldova: Guvernul Filip a primit votul. Proteste la Chişinău

UPDATE. Moldova: Guvernul Filip a primit votul. Proteste la Chişinău

scris de M.A.B.
8 afisari

UPDATE – Mii de persoane protestează miercuri seara în fața clădirii parlamentului de la Chișinău, în urma învestirii guvernului condus de Pavel Filip, informează radio Chișinău, Timpul.md și Agora.md.

Potrivit ultimelor informații, protestatarii au spart ușa din spate a clădirii parlamentului, au intrat în clădire unde au ocupat un hol, au început să distrugă mobilierul și să-i scoată pe polițiștii baricadați acolo. Aceștia sunt luați practic pe sus unul câte unul, cu tot cu scuturi, duși în mulțime și bătuți de manifestanți.

De asemenea, potrivit radio Chișinău, protestatarii au început să-i atace pe polițiști cu gaze lacrimogene.

Liderul Platformei Dreptate și Adevăr, Andrei Năstase, a făcut un apel la oameni să se retragă și să nu devasteze clădirea parlamentului. Protestatarii refuză însă să se retragă și continuă să scandeze ‘Jos mafia’ și ‘Noi suntem puterea’.

Potrivit Agora.md, la protestele din fața parlamentului s-au mobilizat simpatizanți ai Platformei DA și ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri programul de activitate al guvernului și lista cabinetului de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip, informează Radio Chișinău, Agora.md și Unimedia.

guvern chisinau proteste votȘedința parlamentului la care a fost învestit guvernul Filip a durat 32 de minute. În favoarea noului cabinet de miniștri au votat 57 de parlamentari.

Votarea Guvernului Filip în Parlament nu s-a lăsat fără îmbrânceli printre deputați. Nemulțumiți de situația creată, socialiștii au blocat tribuna centrală a Parlamentului. Astfel, Pavel Filip a fost nevoit să-și țină discursul din loja Legislativului.

Ulterior, Filip a trecut în prezidiu pentru a-și continua discursul. Spiritele s-au încins însă când în apărarea lui Filip a venit democratul Constantin Țuțu. Acesta i-a bruscat pe mai mulți socialiști rupându-le pancardele. Alături de Țuțu a coborât și Constantin Botnari, care a menifestat același comportament.

‘Mulțumesc colegilor din Partidul Democrat (PDM) pentru susținere. Mulțumesc colegilor din Partidul Liberal (PL) și grupurilor create. Voi face eforturi pentru a menține un dialog constructiv cu cei din noua majoritate, dar și cu deputații din opoziție. Nu în ultimul, rând mulțumesc reprezentanților corpului diplomatic acreditat la Chișinău’, a declarat Pavel Filip.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, șeful statului urmează să numească noul executiv. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii cabinetului de miniștri vor depune jurământul de credință în fața președintelui țării, iar din acel moment noul executiv își începe activitatea oficial.

Liderul partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a îndemnat mulțimea adunată în jurul parlamentului să înconjoare clădirea. Mulțimea scandează ‘Rușine’, ‘Trădători’ și cere anularea votului.

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 20 ianuarie 2016Republica Moldova are un nou GUVERN!Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/65259

Posted by Privesc.Eu on 20 Ianuarie 2016

Chisinau. Componenta Guvernului Pavel Filip

Sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului de la Chişinău pentru a denunţa Guvernul condus de premierul Pavel Filip, membru al Partidului Democrat (PDM), informează Unimedia.

Protestatarii au rupt bariera improvizată de protecţie instalată de poliţie, iar unii manifestanţi s-au îmbrâncit cu agenţi ai forţelor de ordine.

Manifestanţii scandează „Hoţii”, „Jos trădătorii” şi „Nu plecăm acasă”.

Parlamentul Republicii Moldova a acordat, miercuri, votul de încredere Cabinetului condus de premierul Pavel Filip.

Potrivit Constituţiei, preşedintele Nicolae Timofti urmează să învestească Guvernul miercuri seară. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii Guvernului vor depune jurământul de credinţă în faţa preşedintelui ţării.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult