Acasa InternationalBasarabia Moldova: Partidul Comuniștilor vrea să colaboreze cu alianța proeuropeană

Moldova: Partidul Comuniștilor vrea să colaboreze cu alianța proeuropeană

scris de M.A.B.
3 afisari

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) declară că „este dispus să colaboreze” cu partidele proeuropene care au intrat în parlament în urma alegerilor legislative din 30 noiembrie. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe în plen a Comitetului Central al partidului, informează, duminică, agenția de presă Moldpres.

Vladimir Voronin (foto unimedia.md)

Vladimir Voronin (foto unimedia.md)

„Executivul politic poate începe consultări cu partidele intrate în parlament, pe marginea problemelor legate de statalitate, de suveranitatea Republicii Moldova și a subiectelor ce țin de îndeplinirea platformei electorale a partidului nostru”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a ținut să precizeze că aceste consultări „nu înseamnă o coaliție”.

„Pentru noi au votat peste 300.000 de cetățeni. Ei au dreptul să fie reprezentați”, a subliniat Voronin. Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, în funcția de secretar executiv al PCRM a fost ales Artur Reșetnicov, iar președintele fracțiunii parlamentare a PCRM a devenit Violeta Ivanov, în locul Mariei Postoico, precizează Moldpres.

Deocamdată, reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PDM) ș Partidului Liberal (PL), care încearcă de peste o săptămână să formeze o nouă coaliție de guvernare, nu au comentat declarațiile comuniștilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult