Acasa InternationalBasarabia Moscova escaladeaza “Razboiul vinului” cu Chisinaul

Moscova escaladeaza “Razboiul vinului” cu Chisinaul

scris de Ziua Veche
1 afisari

Trei membri ai partidului de guvernare „Rusia Unita” au protestat, joi, in fata Ambasadei Republicii Moldova la Moscova contra importurilor de vin moldovenesc, indemnandu-i pe trecatori sa nu mai cumpere „bautura otravitoare”. Cei trei erau „inarmati” cu pancarte „Atentie! Vin moldovenesc”, mesajul fiind ilustrat cu un cap de mort. Ei le-au distribuit trecatorilor flyere in care ii „avertizau” ca vinul moldoveneasc contine pesticide si „dibutilftalat – o otrava ce provoaca hepatita toxica”. Ordinea la „mitingul” celor trei membri de partid era asigurata de patru militieni.


 

„Suntem impotriva faptului ca moscovitii sa fie otraviti cu acest vin. Eu insumi nu am facut analize, dar am incredere in serviciul sanitar „, a declarat, pentru Agerpres, unul dintre protagonistii actiunii de protest.

Intrebat cum apreciaza legatura dintre politica si vin, odata ce actiunea este organizata de principalul partid politic din Rusia, el a spus ca formatiunea din care face parte nu mai are pretentii politice fata de Chisinau, odata ce Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a anulat decretul emis de presedintele interimar Mihai Ghimpu, prin care declara data de 28 iunie zi a ocupatiei sovietice.

Experti rusi in domeniul comertului sustin ca blocarea intrarii vinurilor moldovenesti pe piata rusa chiar in momentul in care presedintele interimar Mihai Ghimpu a emis decretul prin care a instituit Ziua ocupatiei sovietice este o forma de rezolvare a conflictului ce contravine normelor Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), la care Rusia vrea sa adere pana la sfarsitul acestui an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult