Acasa InternationalBasarabia Moscova se isterizeaza din nou: Decorarea „calaiilor” condusi de Ilascu, tendinta periculoasa

Moscova se isterizeaza din nou: Decorarea „calaiilor” condusi de Ilascu, tendinta periculoasa

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Ministerul rus de Externe critica semnarea de catre presedintele Ghimpu a decretului cu privire la decorarea grupului Ilascu cu „Ordinul Republicii” si ii califica pe acestia drept „calai”, scrie Jurnal.md.


„Decretul, in mod explicit, are scopul sa justifice actiunile nationalistilor in perioada razboiului fratricid din 1992, pe Nistru”, se precizeaza pe site-ul Departamentului de informare din cadrul Ministerului rus de Externe. Potrivit suresei citate, este cunoscut faptul ca organele judecatoresti moldovenesti, in decembrie 2000, au suspendat ancheta impotriva grupului „Bujor”, liderul caruia era Ilascu. „Actiunile criminale insa pe care acestia le-au intreprins si atrocitatile comise fata de oameni sunt insa bine cunoscute, iar martorii sunt inca vii”, se arata comunicatul ministerului.
Oficialii rusi invoca si o plangere depusa la CEDO inca in 2003 in legatura cu omorul unui cetatean rus. „Federatia Rusa asteapta ca plangerea, depusa inca in iulie 2003 la CEDO, de catre cetateanca rusa, L.I. Gusar, sotul careia a fost ucis brutal de acesti calai, va fi examinat si justitia va triumfa”, scrie site-ul oficial al ministerului.
Intre timp, Federatia Rusa, care participa la negocieri privind reglementarea transnistreana in calitate de mediator, a constatat cu ingrijorare intensificarea alarmanta a tendintelor periculoase din mediul politic din Republica Moldova, care submineaza eforturile de restabilire a increderii si a stabilitatii pe Nistru”, conchide comunicatul Ministerului rus de Interne.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult