Acasa InternationalBasarabia Moscova şi “planul românesc de anexare” a R. Moldova

Moscova şi “planul românesc de anexare” a R. Moldova

scris de M.A.
7 afisari

Rusia priveşte chiorâş raportarea Bucureştiului la Chişinău, la Moscova vorbindu-se intens despre existenţa unui plan al României de anexare a R. Moldova.

romania-mare

Potrivit TVR, agenţia de presă RiaNovosti a organizat o dezbatere cu istorici şi politologi de la Moscova şi Chişinău, cu tema: „Rusia în contextul relaţiilor moldo-române„.

Istoricul Aleksandr Diukov, de la Fundaţia Memoria Istorică, a susţinut că, pe timpul când Basarabia era în componenţa României, populaţia de peste Prut a avut mult de suferit: „Ştim din perioada interbelică la ce poate duce politica unui naţionalism agresiv – o românizare agresivă şi dorinţa de a înfăptui România Mare. O repetare a unui asemenea scenariu acum, chiar şi într-o formă mai uşoară, cred că nu şi-ar dori nimeni nici în Rusia, nici în Republica Moldova, şi nici într-o ţară din Uniunea Europeană”.

La rândul său, Serghei Markov, deputat al Partidului Rusia Unită (n.red. – de guvernare la Moscova), a spus: „După ce i-am avertizat pe partenerii noştri europeni de ce a fost în stare Saakaşvili să facă în urmă cu trei ani, cred că acum nu vor dori ca Băsescu să procedeze la fel ca liderul georgian şi să submineze securitatea europeană. Este necesar ca Băsescu să fie avertizat că nu are voie să facă aşa ceva. Nu noi trebuie să-l avertizăm, ci acele forţe care îl susţin financiar. Cine îl plăteşte, acela trebuie să-l ţină şi în frâu”.

Vezi VIDEO aici

2 comentarii

RADJASIHA 11-08-2011 - 16:00

Agenti de influienta rusa
Obisnuiti sa latre-n romaneste
Vin explicandu-ne ruseste
Cum sa traim moldovinesti
Davai Votka

Andrei 11-08-2011 - 19:28

Imbecilitati ieftine ,altui substratul ca si in cazul Georgiei…ar accepta unirea dar sub influenta lor …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult