Acasa InternationalBasarabia Mugur Isărescu, „Doctor Honoris Causa” al Academiei de Studii Economice a Moldovei

Mugur Isărescu, „Doctor Honoris Causa” al Academiei de Studii Economice a Moldovei

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Prim-ministrul Vlad Filat a participat vineri la şedinţa solemnă a Senatului Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), prilej cu care lui Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, i-a fost acordat titlul de „Doctor Honoris Causa”, informează Moldpres.


Pentru început, Vlad Filat şi Mugur Isărescu, însoţiţi de rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, ministrul Educaţiei, Leonid Bujor, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, alţi oficiali, au făcut o excursie prin instituţie. Ei au vizitat incubatorul de afaceri al ASEM, centrul multimedia, sala de lectură „Eugeniu Hrişcev”. Grigore Belostecinic le-a prezentat şi sculptura dedicată studenţilor ASEM „Nota Bene”.

Şedinţa solemnă a Senatului a demarat cu decernarea titlului „Doctor Honoris Causa” al ASEM Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Mugur Isărescu a mulţumit pentru titlu, menţionînd că este onorat. De asemenea, Guvernatorul BNR a mulţumit Premierului pentru că este prezent la acest eveniment, specificînd că cunoaşte personal ce înseamnă să fii prim-ministru timp de un an. Mugur Isărescu a ţinut o prelegere în care a vorbit despre criza economică şi impactul acesteia.

Prim-ministrul a spus că i-a făcut mare plăcere să asculte această prelegere, care a fost una plină de conţinut. Premierul l-a felicitat pe Mugur Isărescu pentru titlul de „Doctor Honoris Causa” al ASEM.

Vlad Filat a felicitat colectivul şi studenţii ASEM în legătură cu decernarea titlului „Doctor Honoris Causa” al ASEM, 19 ani de la fondarea instituţiei, eveniment ce se consemnează la 25 septembrie, dar şi cu Ziua Economistului, care tradiţional se marchează în ultima duminică a lunii septembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult