Acasa InternationalBasarabia Noi dovezi in cazul evenimentelor din aprilie de la Chisinau

Noi dovezi in cazul evenimentelor din aprilie de la Chisinau

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Republicii Moldova si Dorin Chirtoaca, primarul din Chisianu, au prezentat joi o inregistrare video, realizata de una din camerele de supraveghere de pe cladirea Guvernului, in care un grup de circa 300 de politisti cu bate si scuturi, colaboratori ai brigazii de politie cu destinatie speciala “Fulger”, precum si politisti in civil, au atacat mai multi tineri aflati in Piata Marii Adunari Nationale.

Potrivit jurnal.md, cadrele arata cum tinerii sunt loviti cu batele sau picioarele, dupa care sunt urcati in masini. In aceste imagini apare si trupul unui tanar cazut in fata Arcului de Triumf, care este apoi urcat intr-o Lada Niva alba si dus in directia raionului Buiucani. Mihai Ghimpu sustine respectivul cadavru ar putea fi cel al lui Valeriu Boboc, deoarece politistii au recunoscut fapul ca acesta a fost gasit in Piata Marii Adunari Nationale. Cei doi au precizat ca au reusit sa identifice o parte din politistii care au atact tinerii, dar au subliniat faptul ca ancheta urmeaza sa stabileasca daca aceste informatii sunt corecte.

{youtube}YNvz_GknWCI{/youtube}

14 comentarii

Pribeagul 29-11-2010 - 18:48

pai chiar sunteti timpiti?

Vreti sa ne convingeti sa acceptam toate neroziile pe care capetele voastre natinge le propaga?

Nu este clar ca aurul din zona a fost exploatat de daci, de romani si de cei care i-au urmat!? Unde mai gasiti asemenea vestigii istorice in Europa?

https://www.ziuaveche.ro/business/mediu/8349-p-rosia-montana-nu-poate-intra-pe-lista-unesco.html

„Se spune ca romanii ar fi descoperit tezaurul dacilor, insumand 165 de tone de aur si o cantitate dubla de argint, ascuns sub albia unui rau, acolo unde Decebal incercase intr-un gest disperat, sa il ascunda din fata invadatorilor. Captura avea sa fie folosita de Traian pentru reconstructia Romei, pe care o va aduce la cel mai inalt grad de dezvoltare din intreaga ei istorie. Succesul avea sa fie sarbatorit cu un fast nemaintalnit de pe vremea lui Cezar: nu mai putin de 123 de zile de jocuri si recompense banesti substantiale pentru fiecare cetatean roman. De altfel, atat de mare fusese numarul prizonierilor de razboi, incat denumirea de „dac” devenise, in timpul sangeroaselor spectacole din arena, sinonima cu cea de „gladiator”.”

Mai amarastenilor natingi, chiar vi s-a pus pata pe acest „colt de rai” si de istorie si vreti sa-l transformati intr-un lac de cianura, intr-un pustiu otravit!?

Hai, plimbati ursul, nenorocitilor!

Sa nu mai auzim de voi!

Pribeagul 29-11-2010 - 19:01

daca vreti sa faceti ceva acceptabil, deschideti o exploatare cu tirnacopul. Cine vrea aur… sa sape!

Nu mai ametiti lumea ca veti rezolva problemele romanilor transformindu-le un „colt de rai” intr-un pustiu otravit.

Aurul sa ramina acolo! Eventul scoateti-l in urmatoarele sute de ani cu… tirnacopul. Ete mai bio, ca tot se da lumea in vint dupa bio.
Nu este mai bine?

N-au iubitorii de civilizatie si natura ce face, i-si iau tirnacopul pe umar, se duc la milenara Rosie Montana si… cauta aur.

Recreant, sanatos si… bio!

catalin grigore 29-11-2010 - 19:09

De 2000 de ani s-a tot exploatat la Rosia Montana in cariere. Aurul ramas nu mai este metal pur. El trebuie separat prin tehnologia cianurii. Dar na, cine sa stie? Daca te-ai fi documentat putin poate ai fi putut macar sa faci si tu o fraza coorenta in loc sa injuri.

Pribeagul 29-11-2010 - 19:39

las-o dracului de documentare. Cine vrea aur, sa sape!

Bio, natural, ecologic!

sebi 29-11-2010 - 19:55

Nu vad de ce nu ar avea dreptate. Pana la urma este reputatia lui in joc. Romanii traiesc inca cu mentatea comunista si cu obsesia Securitatii. Cu siguranta ca acest domn este mult mai documentat decat noi.

victor 29-11-2010 - 20:04

tipu asta cred ca stie foarte bien ce zice, dar na romanu isi da mereu cu parerea sa de expert, daca el zice ca nu pai atunci inseamna ca nu, si cred ca 100% nu are niciun interes de a favoriza RMGC sau locul in sine, e o expertiza obiectiva si cat se poate de profesionala

amatis 29-11-2010 - 20:06

toate campaniile impotriva includerii RM in patrimoniu au ceva scopuri ascunse, nu face nimeni campanii nationale doar pentru ca ii pasa de un munte si nu poate dormi noaptea, acum le-au spulberat visele

Pribeagul 29-11-2010 - 20:49

Ce-l doare pe espertul britanic:

1. „…expertul britanic, pune la îndoială integritatea procesului de selecţie şi are potenţialul de a discredita România în obligaţiile sale, ca semnatar al Convenţiei Mondiale UNESCO pentru Patrimoniu din 1972, precum şi de a-i slăbi poziţia în cazurile cu adevărat justificate”.”

2. „…criteriu cheie de includere pe lista UNESCO a unui monument sau sit istoric – acceptul şi participarea comunităţii locale la susţinerea acestei iniţiative –, criteriu care nu este îndeplinit în cazul sitului de la Roşia Montană, comunitatea locală opunându-se acestui demers.

Mai este un espert amestecat, bineinteles neinteresat in problema, dl Bogdan Baltazar, fauritor al Romaniei postcomuniste, care spune ca cianura folosita este absolut inofensiva.

Dar:

„Pe 30 ianuarie 2000, digul iazului de decantare de la mina Aurul (detinuta de compania australiana Esmeralda) s-a rupt si aproximativ 100.000 de metri cubi de apa cu cianura si metale grele au ajuns in Sasar, apoi in Tisa si in Dunare. Bazinul Tisei era considerat ca fiind unul dintre cele mai curate din Europa, adapostind cel putin 20 de specii protejate de peste. In urma accidentului, mii de tone de peste au murit in Romania si Ungaria, alte pasari si mamifere au murit mancand peste otravit, iar terenurile si fantanile localnicilor din apropierea iazului au fost otravite.

La patru saptamani de la accident, urme de cianura au fost identificate si in Delta Dunarii. Conform estimarilor oficiale, au fost necesari cinci ani pentru repopularea cu peste a raurilor afectate. Vor fi necesari inca 10 ani pentru refacerea totala a florei si faunei.”

Pribeagul 29-11-2010 - 20:57

„„Acest accident care a avut loc in nord-vestul Romaniei a fost avut un impact atat de mare asupra mediului, incat urme de cianura au fost gasite in Delta Dunarii, la 2.000 de kilometri distanta. Nu vrem pesti otraviti in Delta!”, a declarat Costel Popa, directorul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta. Accidentul cu cianuri din 30 ianuarie 2000, de la Baia Mare, este cunoscut ca „al doilea Cernobil” din cauza impactului devastator pe care l-a avut asupra mediului.”

„Dupa accidentul de la Baia Mare, mai multe tari din Europa Centrala au interzis prin lege utilizarea cianurii in industria miniera. La noi, unii demnitari au anuntat ca intentioneaza sa reevalueze situatia Rosia Montana Gold Coporation.”

„…statul roman are de platit statului maghiar peste 100 de milioane de dolari despagubiri pentru daunele ecologice provocate de accidentul cu cianuri.”

Desigur in cazul Rosiei Montana este vorba de cu totul altceva , este vorba de ceva cu totul inofensiv, si anume:

„5. CE LASA IN URMA PROIECTUL MINEI DE AUR AL COMPANIEI „ROSIA MONTANA GOLD CORPORATION”?

– 4000 ha desert
– 800 ha iaz de decantare care contine cianuri si alte deseuri toxice
– halde (munti) de steril
– 4 cratere de 722 ha
– o bomba cu ceas ecologica, care poate exploda in orice moment producand un dezastru de 7 ori mai grav decit accidentul din ianuarie 2000 de la exploatarea miniera „Aurul” Baia Mare”

Da.

Este plina lumea de esperti, si multi dintre ei ne indeamna:

„Dormi liniştit, FNI veghează pentru tine”.

Da, stiu. Corect: expert.

Cristina Ion 29-11-2010 - 21:06

daca am citit bine este vorba de un raport independent de evaluare si de un expert. poate in Romaia ar fi mers afirmatiile cu cumpararea rapoartelor, ma indoiesc insa, ca experti de talia celor britanici isi risca prestigiul pentru bani.poate ar trebui sa intelegem ce nu am inteles de la inceput si intr-adevar sa ne gandim la reabilitarea zonei

Miruna 29-11-2010 - 21:14

e greu sa acceptam realitatea cand ne-am facut iluzii.UNESCO era o solutie pentru stoparea RMCG, insa e evident ca expertii vin solutii pentru lansarea acestui proiect propus de RMGC

silviu 30-11-2010 - 09:23

Lumea e plina de experti. Iar tu, pribeagule esti unul dintre ei?

Pribeagul 30-11-2010 - 18:33

Nu, Silviule,

Eu, asemenea Neasemuitului, spun:

„Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…”

Si, ma refer la Grigore:

Pai, mai Grigo, mai uita-te si tu ce se intimpla in jurul tau… ce se intimpla acum, ce s-a intimplat acum 100 de ani, ce s-a intimplat acum 1000 de ani, si chiar mai demult…

Daca te uiti, vei vedea ca nu cu mult timp in urma – in timp istoric – o mina de eroi europeni s-au dus pe mare, spre apus… Nici ei nu stiau unde au ajuns, dar au ajuns la niste oameni care stapineau cca o treime din Planeta Albastra si bogatii peste masura.

Pieile rosii, s-au apucat sa faca comert (activitate care imbogateste pe toata lumea) si, in schimbul unor margele colorate – bun suprem pentru ei la acel moment – si-au dat toate bogatiile si, in final… viata. In urgia iscata au fost ucis zeci de milioane de oameni. Dar cui ii pasa? Totusi, ar fi util sa tragem macar invatamintele.

Noi avem o bogatie. Este greu de estimat nivelul ei… istoria o face inestimabila.

Odata data in exploatare, in 10-20 de ani va ramine… nimic. Ba mai rau decit atit, un pustiu otravit.

Mai Grigo, se va intimpla ce ti s-a mai intimplat. Aveai o economie care-ti asigura traiul, te facea sa te simti om, ba mai mult, iti asigura mari perspective. Au venit niste „baieti destepti” si ti-au spus: este o granada de fier vechi. Cu voia, cu nevoia, ai aceptat, industria si agricultura s-au dus la fier vechi, ca de… si in „gunoaie”, unii poti gasi aur. Acum fluieri a paguba si-ti cauti de lucru prin cele strainatati. Sarac ai fost, sarac ai ramas.

Pribeagul 30-11-2010 - 18:34

Mai Grigo, vor veni „baietii destepti”, vor darma sate, biserici… munti; te vor pune sa faci toate acestea cu mina ta, si in final te vor lasa tot sarac si cu mediul tau ambiant otravit. In final, vei ajunge sa urlii ca lupii… ca de, esti urmasul dacilor al caror nume vine de la daos – „lup”, si aveau un cult al lupilor.

„Te-am auzit cum hăuleai departe,
Infiorînd pădurea-nzăpezită,
Bătrîne lup, cu gura istovită,
Etern pribeag al câmpurilor moarte.
Te-am auzit cum hăuleai departe
Te-am auzit, şi-n ceasurile grele
Ce mă gonesc cu vifore turbate,
Am priceput chemarea ta de frate,
Şi-am priceput că-n noaptea fără stele
Tu eşti tovarăş visurilor mele…
Tu, numai tu, neîmiblînztã fiară,
Ce-ţi strigi pustiei patima flămândă,
Şi,-n prigonirea cîinilor la pîndă,
Iţi plîngi prin codri ura solitară —
Tu înţelegi un suflet fără tară…”

Ba mai mult, mai Grigo, o sa-ti puna un veriga-n nas, si o sa te faca sa joci… Dansul ursului:

http://www.youtube.com/watch?v=RM34B7NLHZc

Tudor Gheorghe – Danseaza ursul romanesc

Orasul rade si petrece
Vuieste in chiot
urla strada
boierul da un leu cand trece
prin fata lui jucand parada
danseazaa ursul….. romanesc
e mare ridicata-n labe si blanda fiara fioroasa
prin blana-i numeri coaste slabe,
dar nu se lasa nu se lasa… danseaza ursul romanesc
prin nas le-au petrecut veriga
dar tot mai mormaie uratul… mai mormaie
dar nu prea striga ca-i trage cu veriga uratul
danseaza… ursul romanesc
de 2000 de ani danseaza, l-au prins de pui in miez de codru
hei codrul ala-l tot viseaza dar sa mai scape nu e modru
danseaza…
ursul romanesc
orasul rade si petrece vuieste in chiot
urla strada
boierul da un leu
cand trece
prin fata luï jucand parada
danseaza …. ursul romanesc

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult