Acasa InternationalBasarabia Obama sprijină integrarea europeană a R. Moldova

Obama sprijină integrarea europeană a R. Moldova

scris de M.A.
3 afisari

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, sprijină procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi apreciază eforturile autorităţilor de la Chişinău privind reformele iniţiate.

Marian Lupu si Barack Obama

Marian Lupu si Barack Obama

Şeful Casei Albe a precizat că că SUA susţin politica uşilor deschise faţă de ţările care doresc să adere la Uniunea Europeană. Preşedintele american a menţionat că va sprijini în continuare aspiraţiile europene ale Chişinăului şi a apreciat eforturile depuse pentru promovarea democraţiei si a reformelor în Republica Moldova.

Cu prilejul participării la al XVII-lea Summit al şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est, care s-a desfăşurat în perioada 27-28 mai la Varşovia, Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului, a avut o întrevedere cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Potrivit administraţiei prezidenţiale de la Chişinău, în cadrul întrevederii, Marian Lupu a reconfirmat că, la etapa actuală, obiectivele principale ale Republicii Moldova se regăsesc în tot ceea ce semnifică procesul de integrare europeană. Lupu a mulţumit Statelor Unite ale Americii pentru suportul multilateral acordat Republicii Moldova şi a menţionat necesitatea consolidării eforturilor interne, pentru obţinerea unor rezultate reale în implementarea reformelor necesare. De asemenea, Marian Lupu a abordat subiectul reintegrării teritoriale a R. Moldova, subliniind necesitatea de a reîncepe negocierile în formatul 5+2, în care OCSE, Rusia şi Ucraina sunt mediatori, iar SUA şi UE participă în calitate de observatori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult