Acasa InternationalBasarabia Parlamentul European acorda un grant de 90 milioane de euro Republicii Moldova

Parlamentul European acorda un grant de 90 milioane de euro Republicii Moldova

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Republicii Moldova urmeaza sa i se acorde un grant de pana la 90 milioane de euro, masura menita sa contracareze efectele crizei financiare, potrivit votului Parlamentului European de marti, 7 septembrie. Deputatii europeni au sprijinit cu o majoritate larga raportul elaborat de Iuliu Winkler (PPE, RO), fiind adoptat prin vot cu apel nominal (590 voturi pentru, 26 impotriva si 29 de abtineri).


Aceasta asistenta financiara va ajuta Chisinaul sa consolideze deficitul balantei de plati si sa suplimenteze sprijinul oferit deja de Banca Mondiala si FMI si alte surse bilaterale. Banii vor fi transferati in trei sau patru rate: doua rate in 2010 si una sau doua in 2011, anunta serviciul de presa al PE. Deputatii europeni au insistat ca Parlamentul European sa fie informat cu regularitate de catre Comisia Europeana cu privire la gestionarea asistentei in conformitate cu principiile eficientei, transparentei si responsabilitatii.

In noiembrie 2009, Parlamentul European a aprobat un sprijin macro-financiar pentru Serbia (€200 milioane sub forma de imprumut), Bosnia si Hertegovina (€100 milioane, imprumut), Armenia (€65 milioane imprumut si €35 milioane grant), si Georgia (€46 milioane, grant). In mai 2010, deputatii europeni au aprobat asistenta macro-financiara in beneficiul Ucrainei (€500 milioane, sub forma de imprumut).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult