Acasa InternationalBasarabia Păstrarea neutralităţii: Integritatea teritorială a R. Moldova condiţionată de Rusia

Păstrarea neutralităţii: Integritatea teritorială a R. Moldova condiţionată de Rusia

scris de M.A.
7 afisari

Rusia afirmă că porneşte de la principiul recunoaşterii integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în procesul de soluţionare a crizei transnistrene, dar pune condiţia păstrării neutralităţii.

Transnistria

„În legătură cu zvonurile privind presupusa poziţie a Rusiei în conflictul transnistrean, confirmăm consistenţa poziţiei Rusiei în legătură cu suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova cu condiţia de a nu se renunţa la principiul neutralităţii, stipulat în Constituţie”, precizează diplomaţia rusă, potrivit agenţiilor de presă de la Moscova, citate de Mediafax. „Pe această bază, ne pronunţăm în favoarea unei soluţii politice coordonate pe termen lung care să garanteze un statut special al regiunii Transnistria în cadrul statului moldovean. Respectăm poziţia conform căreia reuniunea programată la Moscova pe 21 iunie va permite reluarea negocierilor oficiale în formatul 5 + 2, un lucru solicitat de OSCE, de SUA şi de Uniunea Europeană”, precizează comunicatul.

Diplomaţii Republicii Moldova, urmaţi de cei ai SUA şi cei europeni, au părăsit recepţia oferită de ambasada Rusiei cu ocazia sărbătoririi independenţei Rusiei, în momentul în care ambasadorul rus Valeri Kuzmin l-a prezentat, în mod oficial, pe Vladimir Iastrebceak, drept ministru de Externe al Transnistriei.

1 comentariu

neacsum 14-06-2011 - 22:37

Isi mai face cineva iluzii privind soarta Moldovei ? Steagul fluturat de SUA la Chisinau era un steag furat din tinutul secuiesc . Americanii nu fac altceva decat sa intarate spiritele pentru obtinerea propriilor interese in Marea Neagra. Uita insa ca legea in aceasta zona o fac Rusii si orice fluturari de steaguri fara vant de la Moscova e ca un scuipat impotriva vantului. Rusii au toate atuurile si nu se poate trece peste vointa lor. Punct. Visatorii sa treaca la culcare. Nu americanii fac legea aici .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult