Acasa InternationalBasarabia PCRM: Vizita lui Biden, o umilinţă pentru moldoveni

PCRM: Vizita lui Biden, o umilinţă pentru moldoveni

scris de M.A.
2 afisari

Partidul Comuniştilor din Moldova a calificat vizita vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, drept o umilinţă a moldovenilor.

Biden si Filat saluta locuitorii Chisinaului

foto: gov.md

Potrivit opoziţiei parlamentare, prim-ministrul Vlad Filat a avut un comportament „caricatural” iar, din acest considerent, fracţiunea comunistă a refuzat să se întâlnească cu oficialul american, într-un cadru larg, cu participarea tuturor partidelor parlamentare, relatează ProTV Chişinău, citat de Unimedia.

Vlad Filat şi-a permis să se comporte ca un aborigen dintr-o colonie, în faţa unui reprezentant de mâna a doua a metropolei. Cel mai umilitor, pentru mine, a fost că, chiar şi speach-ul său, în calitatea sa de prim-ministru, l-a prezentat de pe tribuna pe care era stema Statelor Unite ale Americii. Mă iertaţi, ieşit din comun”, a declarat secretarul executiv al PCRM, Iurie Muntean, citat de Publika TV.

Totodată, comuniştii mai susţin că oamenii, care au asistat în scuar la discursul vicepreşedintelui american, au fost aduşi organizat de PLDM, fapt categoric negat de către liberal-democraţi „Oamenii au fost aduşi, evident că au fost aduşi. Fiecare reprezentant al PLDM din teritoriu a avut indicaţii clare în privinţa numărului de cetăţeni prezenţa carora el urmează să asigure în scuarul TNOB”, a adăugat Muntean.

La rândul său, vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a afirmat că este uimit de poziţia comuniştilor. „Când vorbim de politica internă politicienii se pot criticata reciproc cât doresc, însă când vine vorba de politica externă, ei trebuie să vină cu o poziţie unică, consolidată”, a conchis Leancă.

2 comentarii

Timotei 12-03-2011 - 17:45

Ups, vad ca s-a strecurat o mica greseala, in loc de „o umilinţă a moldovenilor” corect ar fi „dovada nulitatii bolshevicilor”.

Huhu Ciu 12-03-2011 - 20:11

Acilea ai dreptate ”bolsevucule” :)))

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult