Acasa InternationalBasarabia PD ia o pauza in negocierile cu PCRM, PLDM si PL

PD ia o pauza in negocierile cu PCRM, PLDM si PL

scris de M.A.
4 afisari

PD şi-a luat o pauză în procesul de negocieri, iar, în următoarele două zile, democraţii nu se vor întâlni nici cu PLDM şi PL şi nici cu PCRM, a comunicat Dumitru Diacov, preşedinte de onoare al PD.

PD ia o pauză în procesul de negocieri pe ambele axe, atât cu PLDM şi PL, cât şi cu PCRM, a declarat miercuri, pentru Moldpres, preşedintele de onoare al PD Dumitru Diacov. „Se discută totul la nivel tehnic, după care vom merge la negocieri”. Diacov a evitat să dea detalii cu privire la subiectele care se vor discuta la următoarele negocieri, dar a spus că se va întâlni din nou cu PLDM şi PL vineri, 17 decembrie, deşi liderul PLDM a anunţat anterior că întâlnirea trilaterală va avea loc joi. Preşedintele de onoarea al PD a evitat să spună pentru ce dată este preconizată o nouă rundă de discuţii cu PCRM. Şi deputatul PCRM, Vadim Mişin, a declarat că nu a fost stabilită încă o dată pentru următoarea întâlnire între PD şi PCRM.

Marţi, liderii PLDM, PD şi PL au avut o întâlnire ce a durat mai mult de două ore, după care au fost laconici în declaraţii pentru presă, dar au menţionat că sunt optimişti în vederea creării unei coaliţii de guvernare de centru-dreapta. Tot marţi, democratul Valeriu Lazăr, care l-a înlocuit pe liderul PD Marian Lupu la procesul de negocieri, a declarat, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, că PD a încetinit procesul de negocieri cu PCRM pentru a da o şansă celor două partide de centru-dreapta PLDM şi PL. Lazăr a mai adăugat că negocierile cu comuniştii sunt la o etapă mult mai avansată şi că s-a trecut deja de etapa de partajare a funcţiilor, fapt ce nu se poate spune şi despre negocierile cu liberal-democraţii şi liberalii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult