Acasa InternationalBasarabia Fiului fostului preşedinte al Moldovei Petru Lucinschi, reţinut de procurorii DNA

Fiului fostului preşedinte al Moldovei Petru Lucinschi, reţinut de procurorii DNA

scris de M.A.B.
0 afisari

UPDATE –  Sergiu Lucinschi, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost audiat aproape două ore şi i-a fost percheziţionată locuinţa. Lucinschi va fi dus în arest şi prezentat, marţi, la instanţă pentru a se lua o măsură preventivă faţă de el în acest caz.

sergiu lucinschiOmul de afaceri a fost adus la sediul DNA, luni, în jurul orei 22.30, după percheziţionarea domiciliului său din Voluntari, judeţul Ilfov.

Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, este cercetat într-un dosar în care este suspectat de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014 – martie 2015, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Sergiu Lucinschi este implicat într-o cauză de trafic de influenţă şi şantaj instrumentată de procurorii DNA.

El este acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 – martie 2015.

Procurorii DNA fac percheziţii, luni seară, la domiciliul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, acuzat de trafic de influenţă şi şantaj.

Sergiu Lucinschi

Sergiu Lucinschi

Potrivit B1 TV, Sergiu Lucinschi este acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 – martie 2015.

Percheziţiile au loc la domiciliul acestuia din Voluntari, judeţul Ilfov. În comunicatul remis presei de DNA se arată că omul de afaceri Sergiu Lucinschi este acuzat de „infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupţie”. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, se mai arata in comunicatul DNA.

Petru Lucinschi a fost prședinte al Republicii Moldova între anii 1997-2001.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult