Acasa InternationalBasarabia Plahotniuc renunţă la Ulinici

Plahotniuc renunţă la Ulinici

scris de M.A.
95 afisari

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, a anunţat luni că a solicitat autorităţilor române să stopeze procedura de preluare a numelui mamei sale, Ulinici, informează Moldpres.

Plahotniuc-Ulinici

Foto: vipmagazin.md

Vladimir Plahotniuc a anunţat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că „pentru a opri speculaţiile în jurul unei proceduri tehnice de preluare a numelui de familie al unuia dintre părinţi, a adresat autorităţilor de la Bucureşti cererea de a sista această procedură”. Potrivit sursei citate, Plahotniuc a mandatat în dimineaţa zilei de luni un reprezentant legal să iniţieze acţiunea în cauză. Discuţiile cu privire la dubla identitate a prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, au apărut după ce, în presă, au fost publicate o serie de materiale în care politicianul apare în actele de la Bucureşti cu un alt nume – Vlad Ulinici, numele de fată a mamei sale.

Ambasadorul român la Chişinău, Marius Lazurcă, a declarat că deputatul trebuie să aleagă un singur nume, aşa cum prevăd normele internaţionale. De asemenea, Gheorghe Amihalachioaie, preşedintele Baroului Avocaţilor din Moldova, a opinat anterior că schimbarea numelui lui Plahotniuc în Ulinici în România şi nedeclararea acestui fapt autorităţilor moldovene este ilegală, iar Procuratura ar trebui să se autosesizeze în acest caz. „Este ilegal să ai nume diferite în actele de identitate emise de state diferite”, a spus Amihalachioaie. Procurorul general, Valeriu Zubco, a comunicat, la sfârşitul săptămânii trecute, că instituţia pe care o conduce nu se va autosesiza în cazul lui Plahotniuc, deoarece a fost respectată procedura legală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult