Acasa InternationalBasarabia PLDM: Referendum constitutional in vara si alegeri anticipate si prezidentiale in toamna

PLDM: Referendum constitutional in vara si alegeri anticipate si prezidentiale in toamna

scris de Ziua Veche
1 afisari

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), in frunte cu premierul Vlad Filat, propune organizarea unui referendum constitutional privind alegerea presedintelui prin vot direct si organizarea alegerilor parlamentare anticipate si a celor prezidentiale in toamna. Vlad Filat a formulat aceasta initiativa joi, in cadrul unei conferinte de presa, unde au fost prezenti mai multi deputati si ministri ai PLDM, scrie Azi.md.


Propunem organizarea unui referendum constitutional pentru modificarea unui articol, in urma caruia presedintele sa fie ales prin vot direct. Iar in toamna anului 2010 alegerile parlamentare anticipate sa fie petrecute concomitent cu alegerile prezidentiale si asa sa punem punct pe criza constitutionala care s-a transformat in una politica”, a precizat premierul Filat. El a spus ca in acest caz, referendumul ar trebui organizat pana la sfarsitul verii. Premierul va promova initiativa in cadrul Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE), care va lua decizia finala.

Vlad Filat a spus ca PLDM este deschis pentru negocierea oricaror alte solutii cu partidele politice, inclusiv ca articolul respectiv din Constitutie sa fie votat in parlament. De asemenea, el a precizat ca guvernul are dreptul de a initia un referendum constitutional, scrie sursa citata.

Presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a vorbit de asemena despre un posibil referendum, care insa, ar urma sa se desfasoare in toamna, iar alegerile prezidentiale si eventual, parlamentare anticipate – in primavara 2011. Exista o prevedere potrivit careia intre referendum si alegeri trebuie sa fie o distanta de 120 de zile, iar conform spuselor lui Filat, aceasta prevedere urmeaza sa fie modificata.

0 comentariu

Nicolae 02-12-2010 - 14:37

http://www.youtube.com/watch?v=T3_JD5c43JE

Un raspuns lui Basescu …..

oblique 02-12-2010 - 16:06

Clipul prezinta un atac asupra unor invadatori, iar la sfarsit, invadatorii sunt impinsi intr-o prapastie. Pe muzica „Du Hast” a lui Rammstein, apar urmatoarele texte:

Republica Modova, pamant moldovenesc, noi suntem moldoveni. Ridicate Stefan si vezi-ti fii, ca vremea in lume e rea. Credinta vesnica patriei noastre.Juram maria ta. Lasati-ne sa traim in tihna. Noua nu ne plac razboaiele. Daca va fi nevoie vom sti sa ne aparam si de Legiunile Romane. Legionari, afara din Moldova. Etc.etc.

Am scris cum au scris si ei. Este clar ca ciolovecii se identifica cu cei care ataca de la stanga catre dreapta.

Daaar…..surpriza !!! Atacatorii sunt legionarii romani din Legiunea a 14-a, Germanica si arunca in prapastie liftele barbare venite din Siberia, de la est, ca intotdeauna in istorie.

http://www.legion-fourteen.com/romans2.htm

Beeey Nikalai, beeeey terchea-berchea, beeey mocofane, stii de ce nu au mers niciodata lucrurile bine la voi ?

Pentru ca la voi munca este truda, stiinta este nauca, iar poporul e narod.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult