Acasa InternationalBasarabia Ponta, felicitat de la Chişinău: Filat vrea să se întâlnească cu el

Ponta, felicitat de la Chişinău: Filat vrea să se întâlnească cu el

scris de M.A.
3 afisari

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, l-a felicitat pe Victor Ponta cu ocazia învestirii sale în funcţie.

Vlad Filat (gov.md)

Vlad Filat (foto: gov.md)

Vlad Filat a apreciat interesul noului guvern de la Bucureşti în privinţa relaţiilor cu Republica Moldova şi şi-a exprimat disponibilitatea de a se întâlni cât mai curând cu noul premier al României.

În mesajul de felicitare transmis de guvernul de la Chişinău, Filat menţionează ascensiunea relaţiilor bilaterale ‘speciale’ în ultimii ani, reconfirmată şi prin şedinţa comună a celor două executive care a avut loc la începutul lunii martie la Iaşi, transmite Agerpres.

‘Am reuşit să conferim dialogului politic relansat în noiembrie 2009 un caracter pragmatic, realist şi orientat spre consolidarea relaţiilor speciale dintre Republica Moldova şi România. Recenta şedinţă comună a Guvernului Republicii Moldova şi a Guvernului României de la Iaşi a reconfirmat maturitatea parteneriatului strategic dintre statele noastre şi a stabilit obiectivele ce urmează a fi realizate în comun’, se spune în mesaj.

Totodată, Vlad Filat îşi exprimă convingerea în privinţa ‘aprofundării şi diversificării raporturilor de parteneriat privilegiat, bazate pe valorile culturale, lingvistice şi istorice comune’. Vlad Filat mulţumeşte în mesajul său de felicitare şi pentru ‘sprijinul valoros şi constant’ oferit de România eforturilor Republicii Moldova în procesul de integrare în UE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult